Svend Erik i DEN 44 laver en flot læstart. Foto: Jesper Pape.

Finnjolle: Smukt stævne i Dragør

19-09-2017 10:38 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Tre svenskere, en nordmand og 17 danskere stod klar til et af årets højdepunkter lørdag morgen. Faktisk var alle sejlerne klar en time før arrangørerne fra Dragør Sejlklub, der hemmeligt havde valgt at sætte starten en time senere end bekendtgjort i Notice of Race. Det gav tid til lidt kaffedrikkeri og opdateringer om dit og dat.

"Vejret viste sig fra sin sædvanlige gode side, når vi sejler i Dragør. Med 5-7 m/s fra syd og flot solskinsvejr, var der dækket op til gode sejladser og ‘fri pump’ på bølgerne det meste af tiden. Vore udenlandske venner skulle lige lære at sejle i den henover dagen tiltagende strøm", fortæller Michael Staal, der er lokalkendt i farvandet udfor Dragør.

Med top seks fra Danmarksmesterskabet på startlinien var der også lagt op til revanche. Allerede på førstedagen gik Otto Strandvig og Michael Staal i tæt kamp om førstepladserne i de fire sejladser, men også Jens Kristian snuppede en 1. plads i lørdagens fjerde og sidste sejlads, hvor han lykkedes med at holde Otto alias ‘det flyvende tæppe’ bag sig på den sidste lænser.

Røg de masten?

Lørdagens vel nok mest morsomme indslag opstod, da en ældre sejlbåd for motor og masten liggende på dæk, forvildede sig ind på banen. Otto måtte lave undvigemanøvrer, og Jens Kristian måtte forklare ‘sejlerne’, i hvilken retning de kunne/skulle forlade banen. Uden at fornærme nogen i øvrigt, så var opfattelsen, at mandskabet på denne sejlbåd, vist nok var ved at ryge masten.

Søndag morgen blev sejlere og arrangør mødt af en vejrudsigt, der ihvertfald lovede udfordringer i form af let springende vind og den næsten obligatoriske strøm. Tordenvarsel var der også.
Dagens første sejlads blev gennemført i let østlig vind og stor spredning på feltet. Svend Vogt Andersen var en meter fra også at kunne titulere sig som vinder af en sejlads, men måtte på målstregen se sig slået af Michael Staal med Otto Standvig lidt længere tilbage i feltet. Herefter var stillingen den, at Michael førte med 1 point foran Otto, mens svenske Fredrik Tegnhed, Svend Vogt Andersen og Jens Kristian lå tæt i pointene om tredjepladsen.

Efter nogen ventetid og en sejlads der blev annuleret på halvejen, så kom dagens anden og sidste sejlads i hus i en opfriskende sydlig vind. Vi skylder lige at sige, at rookie Christian i DEN 231 klart førte den annullerede sejlads og desværre blev frataget en succesoplevelse. Han havde med stor sandsynlighed vundet sejladsen. Men han fik ros for det han nåede at vise i den annullerede sejlads.

Christian Jørgensen

Rookie Christian Jørgensen, YF, blev frataget en 1. plads. Foto: Jesper Pape.

Søndagens 2. sejlads fik Otto som sikker vinder og Frank på en flot 2. plads og Michael lidt tilbage i feltet. Der var ikke vindforhold til at gennemføre flere sejladser og dermed var vinderen af årets Dragør Mesterskab for 2. år i træk Otto, der sluttede 3 points foran Michael og med svenske Fredrik på 3. pladsen.

Med udsigt til flot tordenvejr

En af søndagens oplevelser var fra vandsiden først at se på, og høre det flotte tordenvejr, der opstod over Malmø, for derefter at se på, og høre, det tordenvejr der opstod over København. Vi var heldige med ikke at få hverken regn eller torden i Dragør. Faktisk havde vi igen sol det meste af dagen.

Dragør Mesterskabet var sidste afdeling af årets seks rangliste stævner og nu venter mange sikkert spændt på, at Otto alias ‘den flyvende regnemester’ finder ud a,f med hvor mange point han vinder i år.

Dragør Open & Nordic Finnjolle Cup

1. Otto Standvig, 9

2. Michael Staal, Dragør Sejlklub, 12

3. Frederik Tegnhed, KKF, 17

4. Svend Vogt Andersen, KDY, 21

5. Jens Christian, Vallensbæk Sejlklub, 25

Hele resultatlisten kan ses her.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer