Limfjorden Rundt for 30. gang

Når sejladsen for gamle træskibe starter i Løgstør mandag 11. september 2017, er det den 30. udgave af kappestriden rundt på Limfjorden. Et efterhånden stort arrangement der strækker sig fra Løgstør til Thisted, Struer, Nykøbing Mors og Fur, for at slutte i Skive lørdag den 16. september 2017.

Byerne, der besøges rundt om i fjorden, sørger alle for at servicere de op mod 700 deltagere på de 63 gamle træskibe, der deltager. Der er sket en stor udvikling i deltagerantallet siden første sejlads i 1988, hvor seks både for første gang tog turen rundt i fjorden. Af de oprindelige seks deltagere har fire af dem været tilmeldt alle forudgående 29 gange, og er også tilmeldt i år. Så skibene Fulton, Jens Krogh, Hermes og Marilyn Anne kan sammen med selve begivenheden fejre 30 års jubilæum. I alt har ca. 235 forskellige skibe deltaget gennem årene, af disse har 66 kun deltaget én gang.

Netop fordi det er jubilæumssejlads er der gjort ekstra meget ud af de festligheder, der hvert år sætter sit præg på havnene, når de vindblæste deltagere ankommer. Mange steder er der allerede fra frokost arrangeret festivitas langs havnekajerne, hvor byens befolkning gerne bakker op om den gode begivenhed. Det er et flot syn, når de mange sejlskibe anløber havnene, og i bedste fald gør det for sejl. En del folk nyder det nostalgiske syn, når havnen for en sjælden gangs skyld er fyldt med skibe. En del af disse skibe indbyder endvidere også publikum til at komme om bord, for at få et kig på, hvordan livet om bord på et træskib tager sig ud.

Der ligger også en stor formidlingsopgave for disse træskibe, der vidner om den store maritime tradition Danmark har, men som nu i sjælden grad bevæger sig ind i Limfjorden.

Skibene er meget forskellige i størrelse – fra det åbne havskib ”Thomas” hvor deltagerne ikke har plads til overnatning om bord, men må sove i telt på havnen, til de største skonnerter, med 20-30 deltagere der alle har køjeplads.

Hver aften er der fællesspisning for besætninger hvor der typisk også uddeles etapepræmier.

Som noget nyt i år, i anledning af jubilæet inviteres ikke-sejlere ind i teltet i Skive, når spisning og præmieuddeling har fundet sted. Kom og få en svingom og en god snak med folk fra besætningerne.

I Skive er det foreningen ”Limfjorden Rundt” der arrangerer festen. Denne forening støtter op om selve sejladsen, ved at samle træskibsentusiaster i en forening, og har blandt andet indført en specialpris, der uddeles ved afslutningsfesten.Kapsejlads

Nu kan du låne en Wayfarer - kvit og frit

Kort nyt

Ny teknologi skal øge sikkerheden i delebåds-koncept

Kapsejlads

Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Kort nyt

I ❤️ NELLA DAN: Om kammeratskab på et dansk polarskib

Kort nyt

Flere end 800 aktioner i 2021!

Bådudstillinger

Boom i besøgende på Genova Boat Show

Motor

Racebird i fuld størrelse afsløret i Monaco

Kort nyt

Hold på hat og briller - stormende kuling på vej

★ Test af sejlbåde

★Arkivet - Luffe 40.20: Forførende luksuriøs sportscruiser

Udvalgte artikler *