Harboe Cup: Det fås ikke bedre

Årets Harboe Cup er slut og de mere end 400 sejlere er draget hjem.

Stævnet blev afviklet i det flotteste september vejr man kan ønske sig. Solen skinnede begge dage og lørdag var vinden i sydvest med ca. 3-6 sekundmeter og søndag var vinden drejet til syd øst men til gengæld tiltaget til ca. 5-8 m/s. Med en sydøstlig vind var der ingen bølger ved stranden og søsætning af de mere en 200 joller, som tog ud fra Kobæk gav et fantastisk billede for de fremmødte tilskuere.

Området omkring Skælskør har igen vist at de kan lykkes at afvikle et af de største stævner i kalenderen, men det kan kun lykkes ved et stort sammenhold i byen, klubben og med hjælp fra mange frivillige både fra klubben men også fra klubber omkring.

Klubben har også haft mange involverede sponsorer – ikke mindst Harboes Bryggeri og Slagelse kommune, som velvilligt stiller arealer og materiel til rådighed. Meny havde i år ydet en stor hjælp til klubben i forbindelse med morgenmad og frokost til sejlerne og præmier var blandt andet sponsoreret af Palby, Aarhus Seashop, DinghyShop, North Sails og SLAM.

Klubbens største udfordring er de mange besøgende RIBs, men der arbejdes med en ekstra kran på havnen til næste år. Så skulle optagning gå lettere og byens trafik igen glide lidt bedre.

Under stævnet fik både 29’er, Feva XL, Europe og Laser Radial afviklet junior og ungdoms DM, mens der blev kåret sjællandsmestre i næsten alle andre klasser.

101 sejladser blev afviklet på de 5 baneområder, og med ganske få protester kunne præmierne uddeles midt på eftermiddagen under indtagelse af de obligatoriske pølser med tilbehør fra Bahncke og drikkevarer fra Harboes Bryggeri.

Vinderne blev:

DM:
29’er Marcus Kirketerp/ Sebastian Olsen, KDY
Feva XL Simon Christoffersen/David Skousen, Thurø
Laser Radial Sofie Slotsgaard, FS/ES
Europe Jacob Jungersen Hansen, Sønderborg

Øvrige klasser:
Optimist A Jens-Christian Dehn-Toftehøj, KDY
Optimist B Bertram Radich, Snekkersten Skotterup
Optimist C Rasmus Fredslund, Faaborg
Tera Oliver Skafte, SKB
Zoom 8 Jesper Fabrin Bergmann, YF
Europe Piger Julie Erhardsen, Kaløvig
Europe Drenge Jacob jungersen Hansen, Sønderborg
Laser Standard Carsten Faubel, Sejlklubben Neptun
Laser 4,7 Christian Spodsberg, Fredericia
Hobie Cat 16 Spi Flemming Nilsson/Laila Frölich, Hornbæk

14494658 1292050340835022 6491215022219958222 n

Her nummer 1,2 og 3 i Feva klassen. Simon Christoffersen og David Skousen, Thurø - Jan Pedersen og Johann Buch Nielsen, Thurø og Elton Engkilde og Victor Amlet, Rungsted. Foto: Mogens Hansen

Alle resultater kan her

Harboe.jpg

Det var jo nærmest sommerlignende tilstande i Skælskør, hvor årets Harboe Cup netop blev afviklet. 


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud