Dragon Gold Cup: Pinlig opførsel ved præmieoverrækkelsen

Det mindede lidt om kaotiske tilstande ved Dragernes sidste sejladsdag fredag i Hornbæk.

Bådmagasinet var selv på vandet ud for Hornbæk fredag, hvor vi talte et noget amputeret felt til ca. 55 både ud af de 75 tilmeldte. Helt nøjagtig var der 21 Drager, som ikke deltog i sidste sejlads - vi må have talt forkert.

Den godtgørelse som Nicklas Holm fik i fjerde sejlads torsdag, hvor en 25. plads blev forvandlet til en sjette, og samlet føring i stævnet, satte sindene i kog, i sær blandt de tyske sejlere, hvor flere pakkede sammen i protest over juryens afgørelse, og undlod at sejle fredagens to sejladser.

Pinlig og direkte barnlig opførsel, det var også hvad sejlerne var vidne til da Nicklas Holm fik overrakt bronzemedaljerne senere på dagen. En decideret pibekoncert, så vidt Bådmagasinet er orienteret, specielt fra tyske sejlere, fandt sted da Holm og Co. fik hængt medaljerne om halsen, og bagfra 'salen' lød der tilråb om at stoppe med den usportslige optræden.

Ikke en situation man lige forbinder med en præmieoverrækkelse i Drage klassen!

Formanden udeblev

Formanden for IDA (International Dragon Associaton, red) Vasily Senatorov skulle have overrakt medaljerne efter stævnet, men udeblev også fra sin opgave!

Efterfølgende er Bådmagasinet kommet i besiddelse af en skrivelse, hvoraf det fremgår at IDA vil gå videre med juryens afgørelse til World Sailing, det tidligere ISAF.

Bådmagasinet talte søndag med jurydeltager Jesper Wilken, som blandt andet udtrykte sin utilfredshed med at formanden for IDA valgte at udeblive. Om selv godtgørelsen sagde Wilken:

Der sker faktisk flere fejl i denne her sag. Dommer Chr. Lerche kan slet ikke give Nicklas Holm lov til at bytte båd, så teamet har modtaget forkert melding fra Dommerskibet i den sammenhæng, udtaler Jesper Wilken og fortsætter, lad os antage at to både støder sammen i pausen mellem to sejladser, de opdager først i løbet af næste sejlads at deres båd har fået en skade, hvilket hindrer dem i at lave et optimalt race, men de gennemfører, og søger efterfølgende godtgørelse. Den ville de naturligvis få, selvom de sejler sejladsen.

Men den båd Nicklas Holm låner fejler jo ikke noget, hvorfor så denne sammenligning? De har fået beskadiget eget grej og låner noget der ikke var optimalt for dem, så på den måde kan du sagtens sammenligne situationen.

Ligeledes hersker der blandt mange sejlere, ja vi kunne kalde det 'gadens parlement', en opfattelse, at ved så kontroversiel en afgørelse, der burde juryen offentliggøre sagens akter, er det noget I vil gøre? Det er ikke normal procedure, og hvis det skulle være sådan, så skulle det fremgå af sejladsbestemmelserne at juryens afgørelser skal offentliggøres, det gør det ikke, slutter Wilken.

Vi skrev i sidste uge, at det sidste ord nok ikke er skrevet i den sag. Vi håbede efterfølgende at sagen kunne lukkes, men må nok erkende at vi desværre fik ret! Bådmagasinet følger naturligvis sagen, IDA, og deres ageren overfor ISAF.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen