Vinderne fundet ved Super DM i Juelsminde

Lørdag var sidste sejldag for Ylva og Scan-kap 99, mens BB 10 m tog en ekstra sejldag søndag.
Sejladserne startede tidligt på dagen, da faren for manglende vind lå og lurede. De fire første sejladser blev gennemført lige efter bogen.

SuperDM

Foto: Hedensted Fotoklub.

Sejladserne bar præg af en fin vind, og der blev kæmpet og virkelig gået til stålet, men på en utrolig fair måde. Selvfølgelig var kampen hård blandt de førende både, men der var også plads til de nye både, som efterhånden fik bedre og bedre resultater. Enkelte både, som måske mest deltog for at opnå erfaringer, havde også plads til nogle unge sejlere. Der blev med stolthed diskuteret spilertrim blandt de unge, så det lover godt for fremtiden. Mon ikke der på sigt bliver endnu mere spænding i disse tre bådklasser, udfordrerne er vist på vej.

SuperDM1

Foto: Hedensted Fotoklub.

Den femte sejlads gennemførtes uden BB 10 m, da de også havde søndag som sejldag. Femte sejlads blev ramt af en hård vind, som medførte et par protester i sejladsen. De blev dog løst af den erfarne banedommer Bent T. Andersen, så præmieuddelingen kunne foregå om aftenen for Ylva og Scan-kap 99.

Præmieoverrækkelsen blev foretaget af Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen, som faktisk tog teltet med storm, da hun virkelig i sin tale havde sat sig ind i sagerne, så flere spurgte om hun var medlem af sejlklubben – men det er aldrig for sent at blive sejler?

Hos Ylva vandt Leif Pehrson guld i Den Røde Løber, sølv tog Lars Borg i Papillon, bronze tog Flemming Fjord i Elvira Madigan

I Scan-kap 99 gik guldet til Jens Fast i båden Frk. Fast, sølvet gik til Henrik Ilsvard i Sort Sol og bronze til Christian G. Pedersen i Nordlys.

Blandt BB 10 m vandt Theis Palm i BeepBeep, sølvet gik til Bjarne Venø Petersen i Jazz og bronze til Søren Koitzsch i Hancock

Ylva sejlbåden havde 40 års jubilæum, og Ylva klubben havde inviteret Steen Kjølhede, bådens konstruktør, som æresgæst til gallamiddagen. Deres kampråb blev flittigt brugt denne aften.

BB 10 m sejlede to sejladser om søndagen i flot vejr med sol og vind. De nåede i alt otte sejladser og fandt helt klart den rigtige vinder efter så mange sejladser. Samtidig var der stor fest, FestiHvalen, på havnen i Juelsminde med fire pælesiddere i havnen. Da sejladserne var slut på banerne tog BB 10erne en tur rundt i havnen om en bøje. Det så så flot ud, publikum klappede og både sejlere og ikke sejlerne gav udtryk for, at det var et fantastisk flot syn.

Ylva

1. Leif Persson, Kerteminde Sejlklub, 18

2. Lars Borg, Korsør Sejlklub, 19

3. Flemming Fjord, Troense Bådelaug, 22

4. Per Brøndum, Svendborg Sund Sejlklub, 28

5. Bo Lindegaard, Middelfart Sejlklub, 30

 

Scan-kap 99

1. Jens Fast, Aarhus Sejlklub, 14

2. Henrik Ilsvard, Aabenraa Sejlklub, 16

3. Christian Grejs Pedersen, Kaløvig Bådelaug, 24

4. Lars Røpke, Helsingør Sejlklub, 30

5. Bent Noer, Vordingborg Sejlklub, 37

 

BB-10meter

1. Theis Palm, Jyllinge Sejlklub, 12

2. Bjarne Venø Petersen, Skælskør Amatør Sejlklub, 20

3. Søren Koitzsch, SSJ, 30

4. Michael Frank Hansen, Helsingør Sejlklub, 30

5. Ulrik Larsen, Suset Hvidovre, 36

 

 
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen