Hele 65 Folkebåde havde fundet vej til Finland, hvor årets Gold Cup blev sejlet.

Folkebåd: Guld pokalen kom med hjem til Danmark

02-08-2016 11:14 Søren Øverup
Kilde: Johs Egede Olsen / Jægerspris Sejlklub
Vurderer artiklen
Del artiklen

Folkebådenes Guld Pokal, blev for første gang afholdt i Finland, og de finske arrangører havde sat et flot stævne på benene med hele 65 deltagende både fra fem lande. Syv besætninger Danmark havde fundet vej til de 1000 søers land.

Vejret bød på et generelt højtryk med svag vind og mellemluft.

Og vanen tro, fristes man til at skrive, ja så holdt de danske både sig ikke tilbage, idet Per Jørgensen, Kristian Hansen og Claes Hoglert tog pokalen så overbevisende at de ikke behøvede at deltage i sidste sejlads.

Per1

Per Jørgensen, Kristian Hansen og Claes Hoglert tog Folkebådenes Guld Pokal så overbevisende at de ikke behøvede at deltage i sidste sejlads.

Lige ved og næsten

Den helt store overraskelse var Ditte Andreasen på anden pladsen, Ditte havde til stævnet forstærket besætningen med Benny Christensen fra Jægerspris Sejlklub. Ditte var flyvende med hele fire førstepladser, hvor hun dog måtte slette en pga. tyvstart.

Tredjepladsen blev tysk ved Sӧnke Durst. Bådene placeret fra anden til fjerde pladsen var a point og Per Buch måtte trække det korte strå på fjerdepladsen.

Esterne var nye på Guld Pokal, de nåede ikke podiet, men var et fantastisk godt indslag med udelukkende unge sejlere med festligt og smittende humør.

De lokale finske både havde nok håbet på et bedre resultat, efter en andenplads i GP 2015, men måtte nøjes med sjetteplads.

Ditte4

Ditte præsterede hele fire prikker, men måtte desværre smide en af disse på grund af en OCS

Se den fulde resultatliste via linket her

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer