Fokus på sikkerhed ved dette års Palby Fyn Cup

Grundstødte både, knækkede master eller mand over bord. Marinehjemmeværnet er igen i år med i en båd ved Danmarks største kapsejlads og sørger for, at sejlerne trygt kan sejle rundt om Fyn.

Deltagerne ved årets Palby Fyn Cup kan trygt og sikkert sejle fra Bogense Havn fredag den 27. maj om morgenen. Sikkerheden er nemlig helt i top. Præcis som de forgående år vil en båd fra  Marinehjemmeværnet nemlig følge trop, når sejlerne til Danmarks største kapsejlads stævner ud.

Allan Bay er fartøjsfører på båden, og han fortæller, at han og besætningen har til opgave at give sejlerne en tryghed ved ‘bare at være der’. “Vi følger egentlig bare med. Og sejlerne ved, at de hurtigt kan få hjælp, når vi er der. Det er det, der er det vigtige”, siger han.

PFC

Når starten går fredag morgen, og halvdelen af bådene er ude på vandet, så sejler Allan Bay og resten af besætningen efter. “Så ligger vi midt i feltet, og på den måde sikrer vi, at der er nogenlunde lige lang responstid til alle", forklarer han.

Vind=travlhed

Meget vind giver travlhed Allan Bay har været med ved Palby Fyn Cup flere gange, og han husker særligt sidste års kapsejlads som travl for ham og besætningen. "Der var meget vind, så vi havde meget at lave. Der var flere, som stødte på grund ved Svendborg Sund, der var knækkede master og en person, der fik en bom i hovedet. I sådanne situationer kan vi hurtigt være fremme og hjælpe".

Udover at være tilstede på havet og holde øje med sejlerne, vind og vejr, så har Marinehjemmeværnsbåden konstant direkte kontakt til blandt andet løbsledelsen og kan modtage meldinger fra samtlige sejlbåde. Desuden følger en lokal fiskekutter trop hele vejen rundt om Fyn og holder øje med den bagerste del af feltet.

Det er ikke et lovkrav, at Marinehjemmeværnet skal deltage ved kapsejladser. Ifølge stævneleder ved Palby Fyn Cup, Poul Erik Nielsen, sejler sejlerne på eget ansvar. "Det er ren service, fordi der er så stor fokus på sikkerheden ved vores kapsejlads. Marinehjemmeværnet stiller op frivilligt",
siger han.


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud