Kerteminde vært for Nordisk Mesterskab i Albin Express

Det ligger nu fast, at det Nordiske Mesterskab for Albin Express bliver sejlet i Kerteminde 19.-20. august 2016. Stævnet bliver samtidig DM og arrangeres sammen med L-23 klubben. Det betyder, at de Nordiske klubber for Albin Express fortsætter deres samarbejde.

I år kan de danske sejlere så fryde sig over, at turen for det Nordiske Mesterskab er kommet til Danmark. Kalenderen hænger sådan sammen, at der er Svensk Mesterskab i Båstad (Skåne) i uge 31 og Nordisk Mesterskab i Kerteminde i uge 33. På den måde håber klubberne, at flere både har lyst til at sejle begge mesterskaber, da der jo ikke er særligt langt mellem de to lokationer. Der er lavet en aftale, så bådene enten kan blive liggende i Båstad, eller at man eventuelt kan smide sin båd af i Kerteminde på vejen vestover.

Kalenderen for Albin Express 2016:

  • Kieler Woche (Schilksee) : 18/6 - 21/6
  • Hankø Race Week (Hankø) : 24/6 - 26/6
  • Svensk Mesterskab (Båstad) : 4/8 - 6/8
  • Nordisk/Dansk Mesterskab (Kerteminde) : 19/8 + 20/8
  • Norsk Mesterskab (Moss) : 26/8 – 28/8
  • Tysk Mesterskab (Glücksburg) : 10/9 + 11/9

Nye klasseregler under udarbejdelse

En af de udfordringer, der har været med et nordisk samarbejde, er, at gældende klasseregler er svenske, og at alle regelændringer derfor er gået gennem den svenske klub. Disse regler er nu ved at bliver rettet til under ISAFs skabelon og bliver på engelsk, så Sverige, Norge og Danmark alle kan være medbestemmende omkring ændringer. Samtidig er planen, at der vil bliver stiftet en fælles nordisk forening for Expresserne. Formalia for alle disse ting er stadig ikke på plads, men meningen er, at de nye regler træder i kraft 1/1-2017.

AlbinExpress

En ny Albin Express sæson er snart klar. Foto: Lars Bo Poulsen.

Se mere om DM i Kertminde her.

 Seneste nyheder