Andreas Granlund, Bent Mallemuk og rorsmand Per Jørgensen med pokalen.

Pokalen retur til Kolding

30-09-2014 18:30 Søren Øverup30-09-2014 14:05 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I år var det lykkes at samle et virkeligt stærkt felt med nuværende og tidligere danmarksmestre, Guldpokal vindere, Kieler Woche helte og mange andre fine titler fra sejre i ind & udland.

To tyske både GER 564 med Sønke Durst, og GER 1101 med Siegfred Busse deltog, fint at opleve gengæld for de mange danske både der kommer til tyskland og starter.

Sidste sæson måtte vi i Kolding lide den tort at pokalen, fuldt fortjent blev vundet af Doyle sejlmager Johnny Jørgensen i DEN 972 "Bango". Men den forlod Kolding, og det var ikke godt.

Vi har pt. i Kolding den mindste "folkebådsflåde" i Danmark, men vi gør hvad vi kan for at holde os i god træning og kampform, når vi skal dyste mod klassens top fra ind & udland.

I fantastisk flot sejlvejr med vind mellem 4-8 m/s begge dage, blev der afviklet i alt 8 sejladser.

Om lørdagen, hvor retningen var fortrinsvist vestlig, hvilket giver mulighed for de mest optimalt gode og lange baner, fik vi afviklet 5 supersejladser af ca. 45 min. varighed. Det kan altså ikke blive ret meget bedre, hvis man er til spændende kapsejlads, hvor man skal slås for hver bådslænge, hele banen rundt.

Efter lørdagens sejladser førte den nuværende danmarksmester Christian Thomsen med gasterne Kristian Hansen & Claus Nielsen i DEN 703 "Stampe" komfortabelt efter en flot serie. Der var 6 & 11 point ned til de nærmeste konkurrenter i DEN 666 & DEN 873.

Lørdag aften var der dejlig mad og god tid til hyggesnak og løgnehistorier fra sæsonens mange sejladser.

I DEN 666 "Pas Sais" der blev styret af Per Jørgensen med ejeren Andreas Granlund og Bent "Mallemuk" som gaster, var kravet topplaceringer om søndagen. Per er utrolig positiv og optimistisk hele vejen, og det giver altså en fin stemning ombord. Der blev troet på chancen.

Nu er det jo nogen gange rart at komme fra baghjulet og gi' den gas, og det var lige hvad der skete.

DEN 666 lagde skarpt ud med 2 prikker og var pludseligt førende båd.

DEN 873 "Cirkeline" med Søren Kæstel, Susanne Wisborg og Erik Andersen indkasserede en 11 i søndagens første, og så blev det svært selv om de sluttede med to andenpladser.

Ottende og sidste sejlads blev DEN 703 og DEN 666 no.syv og otte, så kampen blev vundet med 1 point, og pokalen er retur i Kolding Sejlklub, men vi forventer at blive udfordret igen i 2015.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer