Årets Extreme Sailing Series startet - Danske Team SAP med fremme

Muscat i Oman er første Act på årets tur Extreme Sailing Series, som indeholder syv øvrige, og de fleste af dem kendte, stævner på kalenderen. Nyt vil være Riva del Gard Italien, mens steder som Barcelona, Portugal (stedet endnu ikke oplyst, red.) St. Petersburg, Cardiff, San Diego og Los Cabos (Mexico, red.) alle vil være gamle kendingen på Tour-kalenderen.

Team SAP uden ’Smil’

Danske Team SAP, som skal forsvare titlen fra 2017, er i år unden Mads Emil Stephensen også kaldet ’Smil’. I Oman, og for øvrigt nok resten af sæsonen, vil det kun være Rasmus Køstner som er med om bord der taler modersmålet, mens teamet har holdt fast i Kiwi’en Adam Minoprio som rorsmand, storsejlstrimmer Pierluigi de Felice samt briten Richard Mason, så er 'Smil' skiftet ud med den unge svensker Julius Hallström.

Ville ud af 'boksen'

SAP skal ud og forsvare titlen i år, og det ville de så meget at teamet måtte tage til takkke med en OCS (for tidligt over linjen, red.) i årets første sejlads - men som teamets rorsmand påpegede, 'hvis ikke man er over linjen en gang i mellem, så har du ikke prøvet grænser, og nu har vi fået det overstået', udtalte Minoprio med et glimt i øjet efter onsdagens sejladser.

SAP kæmpede sig bravt tilbage i kampen, og onsdagens sejladser resultede i en samlet tredjeplads.

Det ser ud til at det bliver de gamle rivaler fra Alinghi som team SAP skal holde bag sig, hvis de igen vil stå øverst på podiet i Mexico når sæsonen er slut. Men udover Alinghi som stiller med samme team i år, så har Oman Air Phil Robertson som rorsmand, og BAR racing har fået den tre-dobbelte Extreme vinder Leigh McMillan på pinden, så feltet ser stærkere ud, end set længe.

Alinghi kom bedst fra start i Oman med to sejre og to andenpladser, men med tre dage endnu, og rigtig mange sejladser - og ikke mindst stævner, der kan alt ske.