YES, Team SAP vinder Extreme Sailing Series 2017

YES YES, YES, så lykkedes det endeligt – Team SAP vinder den samlede Extreme Sailing Series 2017.

Efter at have vundet hele fire ud af årets otte stævner, sluttede det danske team øverst på podiet i den samlede stilling, efter at være sluttet som nummer tre i Mexico.

Til sæsonen havde SAP lavet en aftale med Adam Minoprio fra New Zealand som rorsmand –mens Jes Gram-Hansen veg pladsen, og jeg skal love for der kom resultater på bordet. Muscat, Madeira, Cardiff og San Diego var de fire steder hvor SAP sejlede så suverænt at de vandt, og i Hamborg, Barcelona og Qingdao og Mexico, blev det til henholdsvis en andenplads, tre’er, fire’er og tre’er.

Lunt i svinget

Inden stævnet i Mexico førte SAP derfor med hele fem point ned til Oman Air, og det skulle vise sig at være nok. Selv om sidstnævnte stævne her talte dobbelt, så skulle Oman Air have to både mellem sig selv og SAP for at kunne fravriste dem den samlede sejr. 24 point til vinderen Alinghi, 22 til Oman Air, og 20 til SAP – rigeligt til at løfte ’over-alt-pokalen’ - og her i årets sidste stævne på Touren, ja der nappede Alinghi altså andenpladsen for næsen af Oman Air, som sluttede nummer tre.

Internationalt Dansk Team

Udover Adam Minoprio (NZL), ja så signede teamet i 2017 også op med Richard Mason (GBR), en yderst erfaren ’fordækker’ som sammen med Pierluigi de Felice (ITA), Mads Emil Stephensen (DEN) og Rasmus Køstner (DEN), altså lykkedes, at gå hele vejen.

Jes Gram-Hansen må sidde som teamets coach, der i perioder fik hjælp af Michael Hestbæk, og glæde sig ud over alle grænser. At træde det skridt tilbage, bevare ambitionen på teamets vegne som coach, og så se det hele gå op i en højere enhed, wow – kære Jes, det er rigtig flot og stort gjort. Dyb respekt og tillykke med titlen til alle fra hele redaktionen på Bådmagasinet.

Slutstillingen efter 8 Acts:

1. SAP Extreme Sailing Team (DEN) 98 points.
2. Alinghi (SUI) 96 points.
3. Oman Air (OMA) 95 points.
4. Red Bull Sailing Team (AUT) 84 points.
5. Land Rover BAR Academy (GBR) 70 points.
6. NZ Extreme Sailing Team (NZL) 70 points.