Extreme Sailing: SAP vinder i Cardiff og tager føringen overalt

Cardiff på årets Extreme Tour er = med mange tilskuere på kajen. Det har gennem de mange år som der har været sejlet Stadion Race ved forskellige Extreme Sailing Series arrangementer klart været det sted hvor der dukkede flest mennesker op for at se kapsejlads og tidligere talte man om ca. 60.000 besøgende. I går var det ’bank-holiday’ i Wales, og det forlyder nu at hele 90.000 skulle have været forbi hen over weekenden, ved den netop afsluttede Act 6.

Så meget desto bedre at danske Team SAP sluttede øverst på podiet i den Walisiske hovedstad efter at have ført en stor del af stævnet. Det skulle dog vise sig at blive mere spændende end hvad de danske sejlere nok havde håbet på! Alinghi som lå nummer to i en stor del af stævnet lykedes med at lukke hullet op til SAP, så da den afgørende dobbelt point-tællende finale skulle sejles lå de to teams a point.

En forfærdelig start for Alinghi, som blev låst bag dommerbåden, og med Oman Air for tidligt over linje, ja så lå det til SAP at sejle sejren hjem i sidste sejlads, og dermed vinde stævnet i Cardiff.

Ikke nok med at danske team SAP, med Adam Minoprio ved roret, stod øverst på skamlen – næ, de gik også alene i front i den samlede stilling. Det var tredje gang ud af seks mulige at SAP stod øverst på podiet, og med kun to Acts tilbage i årets serie, begynder det danske team at ligne en seriøs bejler til at tage Extreme titlen i 2027. Hvor ville det dog være stort...

Stillingen i Cardiff:

1 SAP Extreme Sailing Team (DEN) Rasmus Køstner, Adam Minoprio, Mads Emil Stephensen, Pierluigi de Felice, Richard Mason 158 points.

2 Alinghi (SUI) Arnaud Psarofaghis, Nicolas Charbonnier, Timothé Lapauw, Nils Frei, Yves Detrey 150 points.

3 Oman Air (OMA) Phil Robertson, Pete Greenhalgh, James Wierzbowski, Ed Smyth, Nasser Al Mashari 139 points.

4 Red Bull Sailing Team (AUT) Roman Hagara, Hans Peter Steinacher, Stewart Dodson, Adam Piggott, Will Tiller 134 points.

5 NZ Extreme Sailing Team (NZL) Graeme Sutherland, Josh Junior, Harry Hull, Shane Diviney, Josh Salthouse 129 points.

6 Land Rover BAR Academy (GBR) Rob Bunce, Owen Bowerman, Oli Greber, Adam Kay, Mark Spearman 125 points.

7 Team Extreme Wales (GBR) Stevie Morrison, Alain Sign, Martin Evans, Michael Beckett, James French 110 points.

Overalt Extreme Sailing Series™ 2017 

1 SAP Extreme Sailing Team (DEN) 66 points.
2 Oman Air (OMA) 64 points.
3 Alinghi (SUI) 61 points.
4 Red Bull Sailing Team (AUT) 56 points.
5 NZ Extreme Sailing Team (NZL) 48 points.
6 Land Rover BAR Academy (GBR) 47 points.