Extreme Sailing: Øv-dag for Team SAP - se finalen live fra kl. 8

Vinden har drillet i OL byen fra 2008 Qingdao. De syv Extreme teams fik således kun tre sejladser på resultattavlen fredag, lørdag blev der slet ikke sejlet, og i går søndag startede vinden med at være ganske svag, for at at slutte af med op til 20 knob – noget af et lotteri.

Søndagen skulle vise sig at starte helt suverænt for det danske Team SAP. Adam Minorprio som var med til at sikre det danske Team sejren i Muscat, er ikke med om bord i Kina, så det er igen Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner der har det fulde ansvar.

Suveræn prik

Søndagens sejladser startede, på sammen måde som fredagen sluttede, med en suveræn førsteplads til det danske Team SAP, som var så langt foran som sjældent set. Da de gik i mål var der flere både som stadig var midt på sidste opkryds. Alt tegnede forrygende, og sejren blev grundlagt i en super flot timet start.

Desværre knækkede filmen. Sejren i første blev fulgt op af en ikke brugbar serie, på 6-6-3-6-6-3 ud af 7 deltagere. Samlet skubber det SAP ned på en fjerde, men der er kun 12 point op til den førende Alinghi, og med dobbelt point i mandagens sidste sejlads er alt åbent. Podiet er absolut inden for rækkevidde.

Land Rover BAR, som efter fredagens sejladser lå sidst, viste søndag hvordan det skal gøres. To prikker tre andenpladser, en tredje og en fjerde sendte holdet op på en samlet andenplads, kun fire point fra den førende Alinghi.

Se med live fra Qingdao fra kl. 8