SAP Extreme Sailing Team: En flot afslutning i Sydney vil betyde alt

Sydney i Australien skal være værter for finalen i denne sæson af Extreme Sailing Series. Det kommer til at foregå i perioden 8.-11. december 2016, hvor syv internationale hold stiller start sammen med et lokalt uddelt Wild Card til Team Australia. Så otte hold i alt - her i blandt naturligvis danske SAP Extreme Sailing Team.

Extreme Sailing Series kører på sin 10. sæson, og der er lagt op til den helt store afslutning ud for Sidney Harbor. Oman Airs skipper Morgan Larson er på jagt efter sin anden overalt-sejr i serien. Hans første sejr kom i hus som co-skipper hos Team Alinghi, der nu er Morgan Larsons største rival til dette års overall sejr. "Alinghi har sejlet deres båd bedre end os", udtaler Morgan Larson og fortsætter: "Men vi har studeret deres teknik, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at udfordre dem her til slut".

161007 ESSLisbon LloydImages 014 k

To points skiller Oman Air og Alinghi inden sidste act i Sydney. Foto: Lloyd Images.

Alinghis skipper, Arnaud Psarofaghis udtaler: "Vi acceptere og hilser presset på os velkomment. Det vil hjælpe os med at blive bedre og giver os noget at kæmpe for. Vi er overbeviste om, vi kan hente sejren hjem, men tager intet for givet. Mest af alt fordi vores konkurrenter er stærke og talentfulde, men også fordi vi ved, at alt kan ske i sejlsport. Men vi tror på os selv, og vi giver naturligvis alt, hvad vi har i os".

Resten af holdene i serien har alle vist øjeblikke af topkvalitet gennem hele sæsonen. Danske SAP Extreme Sailing Team og britiske Land Rover BAR Academy har begge oplevet en podieplads i sæsonen. Men deres drømme om at slutte i top-tre overall er desværre en saga blot - der for mange points op til tredjepladsen, der inden sejladserne i Sydney indtages af Red Bull Sailing Team.

Som en ivrig væddeløbshest

Selvom Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen ikke skal kæmpe om podiepladser i overalt placeringerne, så går det danske hold optimistisk ind til act 8 i Sydney.

"Jeg føler mig som en væddeløbshest, der står i startboksen. Hvileløs og ivrig efter at komme i gang", lyder det fra Jes Gram-Hansen, der fortsættter: "Lissabon endte ganske dramatisk med en kollision og rorskade. Det betyder, at vi kan gå derud og bevise vores værd. Vise alle, hvad vi kan. Vi er kommet rigtig langt i denne nye båd, og en flot afslutning i Sydney ville blive den bedste julegave, man kan ønske sig".

Sydney

Extreme Sailing Series her før afsluttet deres sæson i Sydney i december måneder. Her fra sidste år. Foto: SAP Extreme Sailing Team.

Rasmus Køstner bakker sin co-skipper op: "To måneder er lang tid (siden sidste act i Lissabon i oktober måned, red.), men vi holder os i form på så mange måder, så vi er ikke rustne, når første startskud lyder. Vi kender Sydney fra mange tidligere besøg, og rent taktisk kan det give en fordel at kende denne del af bugten så godt. Men det gør de andre også. Vi skal åbenlyst bare være smartere fra dag til dag".

Act 8 starter på torsdag med et skønt mix af Stadium Racing og Open Water Racing. I weekenden sendes der live fra Sydney, som du naturligvis kan følge her på Bådmagasinet.

Extreme Sailing Series™ 2016 overall results

1 Oman Air (OMA) 79 points
2 Alinghi (SUI) 77 points
3 Red Bull Sailing Team (AUT) 73 points
4 SAP Extreme Sailing Team (DEN) 61 points
5 Land Rover BAR Academy (GBR) 54 points
6 Visit Madeira (POR) 49 points
7 CHINA One (CHN) 29 points
8 Team Turx (TUR) 11points