Extreme Sailing Series: Trejdedagen var extreme

Jeg Gram-Hansen fik ret. Efter fredagens sejladser udtalte den danske skipper til den samlede presse, at teamet havde problemer i den lette luft og megen strøm, og at de danske vikinger om bord på Team SAP savnede noget luft, og ville gøre det bedre, hvis luften kom!

Det gjorde den - luften kom lørdag, og danske Team SAP gjorde det klart bedre end de to første dage i Portugal.

En krog i de førende

Med hele tre tredjepladser og stævnets anden prik, ja så lykkedes det faktisk det danske team at holde nogenlunde kontakt til toppen, inden dagens sejladser, hvor søndagens sidste og stævnets finalesejlads jo tæller dobbelt.

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner rykker endda én plads op i stævnets samlede stilling og indtager nu en femteplads. Ikke tilfredsstillende, hvis jeg kender de to ambitiøse gutter ret, men dog bedre at det går den vej.

Mega kollision

Der blev målt op til 20 knob, og de potente GC32 racere nåede en topfart på hele 35 knob - her skal der altså holdes godt fast :-)

Dagens drama kom da to af de deltagende både (Vega Racing / Visit Madeire, red.) bragede ind i hinanden på en klassisk styrbord/bagbord. Værst gik det ud over de lokale helte om bord på 'Visit Madeira Sail Portugal' som måtte en tur i 'tør-dog' - og deres Shore-crew, med bådebyggerne i spidsen, har ikke fået meget søvn natten til søndag, hvis ellers båden bliver klar? 

Følg søndagens sejladser live her på Bådmagsinet - vi er klar fra kl. 16.