Øv-start for Team SAP i Lissabon

Fem sejladser i forholdsvis let vind, det var hvad det kunne blive til da startskuddet lød til 7. act på årets Extreme Sailing Tour. Det omrejsende Extreme cirkus er nået til Portugal, hvor hovedstaden Lissabon er stedet hvor der skal kæmpes frem til søndag. 

Team SAP skal nok spænde hjelmen et ekstra hul, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at rykke op i den samlede stilling. Umiddelbart ser det noget sværere ud at nå den forjættede tredjeplads, end der er risiko for at det danske team mister sin fjerde! De tre hold som er placeret over SAP har sejlet yderst stabilt gennem sæsonen, og ikke meget tyder på at det vil ændre sig. I placeringsrækkefølge er Oman Air, Alinghi, og Redbull ligesom stukket, så set herfra må det handle om at holde Landrover BAR bag sig, og holde fast i den samlede fjerdeplads. 

Lokal hjælp

Med om bord hos det danske team SAP er kommet Renato Conde fra Portugal, og selv om Rasmus Køstner på pressemødet inden sejladserne udtalte, at teamet glædede sig over at have lokal-kendskab om bord, ja så må vi jo nok indrømme at der ikke var meget hjælp at hente torsdag. 

Med pointserien 6-7-7-5-7 ud af de 9 startende både, ja så kunne det ikke række til mere end en 6. plads for det danske team, efter de første sejladser.

Blandt de 9 startende team var to debuterende i serien, pige-teamet som vi her på Bådmagasinet omtalte forleden, og så Norauto med Adam Minoprio. Minoprio som tidligere verdensmester i match race, og erfaren GC32 sejler, ja han kan godt finde rundt på en bane, og lage ud med at drille stort set alle. Norauto sluttede dagen af med en prik, og ligger nummer to i den samlede stilling i Portugal.  

 Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Nye både

EYotY: Hallberg Rassy stiller med stærk båd

Kort nyt

Tak Michael - og naturligvis tillykke...

Udvalgte artikler *