Ingen grund til at forlade Cardiff

Tredje afdeling af Extreme Sailing Series sejles netop nu i Cardiff, Storbritannien. Selvom omverden er fokuseret på briternes exit til EU, så bør sejlsportsinteresserede have lidt fokus på Cardiff. Danske SAP Extreme Sailing Team med co-skipperne Køstner og Gram-Hansen er kommet ganske godt fra start. Holdet ender på en tredjeplads efter gårsdagens sejladser - lige efter Oman Air der er i front og Red Bull Racing på andenpladsen. Pointsene er tætte i toppen, og alt kan stadig ske de næste par dage i Cardiff.

Vigtigt at få en god start

Vinden tiltog gradvist i løbet af førstedagen - 14 knobs middelvind med 20 i stødene. Rasmus Køstner og Jess Gram-Hansen har ved flere lejligheder udtalt, at det handler om at komme godt ud af starterne i GC32 katamaraner, hvis man vil vinde en sejlads. Kapsejladsbanen i Cardiff er smal, så det gælder om at lægge sig i det rigtige spor og have fuld fart på over startlinjen, hvis man går efter en sejr. Det lykkedes at få afviklet otte sejladser.

13490764 1122356214491839 6187778791329584075 o

Fuld fart, taktik og god start er afgørende for at kunne få en god placering i Extreme Sailing Series sejladser. Foto: Tristan Stedman.

Jess Gram-Hansen udtaler: "Det var en god dag. Faktisk en meget god dag. Vi befinder os blandt de øverste hold, hvor vi har god fart, manøvrer og taktik. Slagene på startlinjen er, som de er, og nogle gange har vi held med at lykkedes og nogle gange ikke, sådan er det".

SAP Extreme Sailing Team har i øvrigt fået installeret en ny og forbedret mast, der blev rigget op få dage, inden Cardiff afdelingen startede.

Stillingen Extreme Sailing Series Cardiff 2016

1. Oman Air, Oman, 85

2. Red Bull Sailing Team, Østrig, 83

3. SAP Extreme Sailing Team, Danmark, 79

4. Alinghi, Schweiz, 77

5. China One, Kina, 71

6. Land Rover BAR Academy, Storbritannien, 55

7. Sail Portugal, Portugal, 54