Køstner & Gram-Hansen klar til Qingdao

2. afdeling af Extreme Sailing Series sejles i Kina med start på torsdag. Her få dage inden start har de forskellige teams, inklusiv danske SAP Extreme Sailing Team, travlt med at blive klar. De fleste hold er allerede ankommet til Qingdao Marina, hvor der er heftig aktivtet fra morgen til sen aften. Containere med gear skal pakkes ud, og GC32 katamaranerne skal samles og rigges til - de og grejet skal checkes og dobbelcheckes. Derudover er der den fysiske træning, der også skal holdes styr på. Det kræver nemlig styrke at sejle de hurtige katamaraner.

SAP2

Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen var naturligvis skuffet over ikke at hente sejren eller en podieplads i Muscat i Oman, hvor de var meget tætte på, men taber det hele efter en taktisk brøler. Efter få dages skuffelse og pause var holdet tilbage i trædemøllen. Fokus blev rettet mod den kommende afdeling i Kina.

Træning både på vandet og på land er blevet tilrettelagt i mindste deltaje for at sikre, at holdet er i den bedste fysiske form. Holdet har siden Muscat finpudset deres evner til at træffe hurtige beslutninger og lægge taktik. Deres foiling teknik er blevet styrket ved at træne i Moth joller og de semi-foilende M32 katamaraner. Derudover har Rasmus Køstner været i Norge for at konkurrere i en kite-ski konkurrence. Jes Gram-Hansen har været i tur i Schweiz, hvor han har cyklet i de schweiziske alper.

Qingdao er noget specielt

Forud for Qingdao udtaler Rasmus Køstner: "Qingdao er et helt specielt sted for os - det var her, at SAP blev vores sponsor tilbage i 2012. Det var også her, at vi vandt vores første afdeling af Extreme Sailing Series. Vi er helt sikre på, at det bliver et tæt og spændende opgør som altid i Qingdao. Det er bestemt også en god mulighed for os som hold at komme os over det skuffende nederlag, vi fik i Muscat".

Om forholdene og de kommende sejladser i Qingdao, udtaler Køster: "Vindforholdene i Qingdao svinger fra super let til meget blæsende i løbet af få sekunder. Så det gælder om at sejle i de bedste vindtryk og ikke fokusere så meget på at dække vores modstandere. Det at finde den bedste vej rundt på banen vil blive meget vanskeligt i de uforudsigelige forhold. Men Qingdao kan også vise sig at blive gode sejladser med vægt på gode starter og fart".

Sejladserne i Qinddao starter på torsdag den 28. april 2016, hvor man kan følge sejladserne via 3D live grafik. De resterende tre dages sejladser kan følges via live sending.

 

 

 Seneste nyheder
Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger bådSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder