SAP smider det hele væk i finalesejladsen

Det var noget af en nedtur for danske team SAP da Extreme Sailing Serien i Oman skulle afsluttes.

Efter det danske team havde indtaget feltets andenplads hele ugen, så det ud til at SAP skulle på podiet, allerede her i første stævne på årets nye Extreme serie, hvor der skal sejles otte stævner i alt.

Sådan skulle det ikke gå

En fatal taktisk brøler kostede podieplaceringen. På løberen ned tror det danske team simpelthen at de skal i mål, men der mangler ganske enkelt en omgang, og i kampens hede, misser de den korrekte vej rundt i gaten, og dermed sejladsen.

Nu er det jo sådan i Extreme serien, ja her tæller finalesejladsen dobbelt, så det var en dyr en af slagsen ’at smide’, og SAP røg da også fra den meget lovende andenplads, ned på en skuffende femte plads.

Bådmagasinet fangede Team SAPs presseansvarlig Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen, som for ganske kort tid siden havde talt med drengene, og til Bådmagasinet udtaler Mikkel, 'skuffelsen er lige nu enorm, og der hersker naturligvis også en slags vrede som skal ud af kroppen, det var ganske enkelt så ærgerligt og uheldigt, men det kan ikke gøres om, og skal der placeres et ansvar, så må Rasmus Køstner som taktiker nok tage den på sine skuldre." 

Inden finalesejladsen så det ud som om fire både skulle kæmpe om podiet, Oman Air, Team SAP, Redbull og BAR Land Rover, og i lang tid så det ud som om det var SAP der trak det længste strå, de førte simpelhen finalesejladsen da det gik galt – og som ovenfor anført, ja så skulle det ikke blive Team SAPs dag.

Til pressen udtaler Jes Gram-Hansen: "Vi er meget skuffede lige nu. Vi har været to’er i hele stævnet. Vi havde en god start, og var i spidsen for sejladsen, og derefter laver vi desværre en utilgivelig fejl. Vi troede, vi var på vej i mål, men der var stadig en omgang tilbage. Vi har ligget to’er hele ugen, og Oman Air har sejlet virkelig stærkt, men jeg synes, vi skulle have været på podiet."

Meget at tage med

Nu er det jo helt nyt at Extreme serien sejles i GC32 foilende Cats, og jeg syntes bestemt der er meget det danske Team SAP kan tage med sig her fra Oman.

Når først skuffelsen har lagt sig, så er jeg sikker på det danske team kan se tilbage på nogle forrygende dage, farten er der i luft, men der skal arbejdes med trimmet i den tynde, hvor der er tale om non-foil til foilende.  

Men alt i alt en flot indsats, som desværre slutter møg hamrende irriterende - op på hesten igen ...

Link til den samlede resultatliste her

Oman

Oman Air med den amerikanske skipper Morgan Larson har været rigtig godt sejlende hele ugen, og har faktisk ført fra første dag. Oman Air sluttede også øverst på podiet, og er kommer rigtig godt fra start på årets Extreme Tour. Foto: Lloyd