Nu kan du købe 10 Extreme 40 katamaraner

Extreme Sailing Series lancerede ”Stadium Racing” i sejlsporten, og har gennem en årrække afviklet den årlig serie af sejladser over hele verden, med deltagelse af nogen af verdens bedste sejlere, heriblandt fra Americas Cup og olympiske sejlere. Men i de sidste par år har en række af disse sejlere forladt serien, dels udviklede Americas Cup udviklede sig med foilende katamaraner, dels er der kommet stigende konkurrence fra andre serier.

{redmod}Baggrunden for at flåden er til salg er, at Extreme Sailing Series skifter til den foilende GC32 næste år, men man kommer i skarp konkurrence med del den udvidede Americas Cup World Series med AC45’erne samt World Match Race Tour med M32’ere., så det bliver spændende at se, om der er plads til tre professionelle serier baseret på foilende katamaraner.

De katamaraner som er til salg går under betegnelsen Extreme 40 Racing Catamaran Marstrom Composites 2009”. Der angives ikke nogen pris, men man modtager bud, samlet på alle bådene eller individuelt. Sandsynligheden for at bådene sælges til en ny serie er nok ikke så står, og det bliver spændende at se, hvor bådene havner i fremtiden.

Det er nogle hurtige katamaraner, som er spændende at sejle og se på som tilskuere. De er designet af franskmanden Yves Loday og blev udviklet helt tilbage i 2005 af TornadoSport med det mål at skabe action prægede sejladser på korte baner og tæt på publikum.

OC Sports overtog rettighederne til klassen fra 2010, og har udviklet konceptet til en global serie med sejladser på tre kontinenter. Konceptet har været succesfuldt, og har alt andet lige ”dannet skole” for den udvikling man nu ser i en række moderne katamarantyper, herunder også foilende.

Extreme 40’erne er bygget i kulfiber med en længde på 40 fod og bredde på 23 fod, og topfarten er over 30 knob. Flåden er godt vedligeholdt og fuldt udstyret, og kan overtages når den sidste Extreme Sailing Series er sejlet den i Sydney i 8.-13. december 2015, hvor SAP Extreme Sailing Team skal kæmpe for at fastholde deres samlede andenplads i årets serie.

Læs hele historien om Extreme Sailing Series siden starten i 2005 HER

Bådene sælges af www.ocsport.com