SAP-holdet 3’er i Istanbul og 2’er samlet

SAP Extreme Sailing Team sluttede på en respektabel tredjeplads ved sæsonens næstsidste stævne i Istanbul, og det lykkedes dermed desværre ikke for holdet at sejle sig op på andenpladsen igen, efter deres problemer med storsejlsfaldet på stævnets næstsidste dag, hvor de måtte indkassere to ikke startede.

Holdet sejlede pænt sidste dag søndag, hvor de vandt flere af sejladserne, men også måtte indkassere placeringer udenfor top 3.

Danskerne vandt 9 af de 31 sejladser i Istanbul, men har stadig også placeringer i den tungere end af feltet, som betyder, at de mister kontakten med den førende båd i løbet af stævnet.

Rasmus Køstner sagde efter sejladserne:

”Vi vinder sejladser i dag, men mistede også nogle gode muligheder i nogle andre tætte sejladser. {redmod}Vi førte sidste sejlads med dobbelt point stort, og Oman Air lå sidst, men der kom et vindspring, og det blev svært at komme tilbage fra den venstre side af banen, så det resulterede i at Oman Air istedet vandt sejladsen og vi blev nr. 4. Sådan er kapsejldas jo også.

Vi er naturligvis skuffede over, at det ikke lykkedes at blive nr. to her i Istanbul. Vi ligger stadig nr. to samlet i serien, og vil gøre alt for at fastholde andenpladsen i årets Extreme Sailing Series.

Det er godt at vide, at når presset er størst, så kan vi fastholde vores position og blive ved at yde maksimalt. Lad os se hvad der sker i Sydney.”

The Wave Muscat sikrede sig sæsonens hidtil mest suveræne sejr, idet de vandt hele 12 sejladser, samt havde top tre placeringer i 25 af de 31 sejladser, hvilket var ganske imponerende, og de sluttede med et pointforspring til nr. 2 Oman Sail på hele 31 point.

Der er nu sejlet i alt 7 stævner i Extreme Sailing Series, hvor SAP-holdet ligger nr. 2, men er nu kun to point foran nr. 3 Red Bull, som brækkede masten på andendagen i Istanbul.

Danskerne har kun vundet et enkelt stævne i 2015, nemlig i Qingdao, og har været på podiet i fem af de andre stævner, men helt katastrofalt gik det i det forrige stævne i Saint Petersburg, hvor de blev meget skuffende nr. 8 og sidst.

The Wave Muscat fører også samlet i Extreme Sailing Series, efter at de har vundet 5 ud af årets 7 stævner, og har 11 points forspring til danskerne på andenpladsen, så det skal gå helt galt ved sæsonens sidste stævne i Sydney, for at de ikke skal vinde årets Extreme Sailing Series.

Men danskerne komme til at kæmpe hårdt med de andre hold om podieplaceringer, idet der er dobbelt point i Sydney, så her skal SAP holdet slutte i top.

Det vil være en stor skuffelse for holdet, hvis de ikke står på podiet i Sydney foran Operahuset, i en sæson hvor de i starten af året lignede en potentiel vinder i 2015.

Extreme Sailing Series 2015 samlet efter 7 stævner:

Nr. 1 - The Wave, Muscat (OMA) 67 point

Nr. 2 - SAP Extreme Sailing Team (DEN) 56 point

Nr. 3 -Red Bull Sailing Team (AUT) 54 point

Nr. 4 - Oman Air (OMA) 44 point

Nr. 5 - Gazprom Team Russia (RUS) 41 point

Nr. 6 - GAC Pindar (GBR) 37 points.

Nr. 7 - Lino Sonego Team Italia (ITA) 34 point

Nr. 8 - Team Turx (TUR) 32 point

Extreme Sailing Series i Istanbul – samlet resultat:

Nr. 1 - The Wave, Muscat (OMA) - Leigh McMillan, Sarah Ayton, Pete Greenhalgh, Ed Smyth, Nasser Al Mashari - 273 point

Nr. 1 Oman Air (OMA) - Stevie Morrison, Nic Asher, Ted Hackney, Ed Powys, Ali Al Balashi - 239 point

Nr. 3 -  SAP Extreme Sailing Team (DEN) - Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner, Thierry Douillard, Mads Emil Stephensen, Brad Farrand - 230 pointVendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder