Det blev ikke Team SAP’s dag i Hamborg

Det blev ikke lige den afslutning på Hamborgs første Extreme stævne som Team SAP drengene havde håbet på. Teamet havde sejlet en rigtig flot serie, indtil lørdagens sidste sejlads som kostede Team SAP et nose-dive, efterfulgt af en kæntring.

Det skulle desværre blive symptomatisk, for søndagens sejladser. Søndag bød på uheld, kollisioner, og i sidste sejlads måtte det danske Team acceptere nærmest match race lignende tilstande, hvor vinderen The Wave, havde sat sig for at sejle Team SAP ned i feltet.

Læs også: SAP holdet kæntrer efter 'nose-dive'

The Waves skipper Mc.Millan var da heller ikke så stolt over at have sejlet Team SAP ned i rækkerne, 'men sådan er gamet, og vi bliver nød til at se på overalt resultatet, hvor Team SAP er vores nærmeste konkurrent til den samlede sejr', udtalte Mc.Millan efterfølgende.

TheWaveilæ-001

Rasmus Køstner tager det som et kompliment at The Wave ser Team SAP som deres værste konkurrent, og af samme årsag sejlede The Wave det danske team 'ned' i finalesejladsen. Her Team SAP med The Wave fremme i læ'en. Foto: Per Heegaard

Rasmus Køstner tog dog det hele meget stille og roligt, og til ExtremeSailingSeries udtalte Køstner efterfølgende. 'The Wave er bange for at tabe for mange point til os, så vi tager det som et kompliment, og så er de bange for at møde os sidst på sæsonen' (hvor Team SAP har vist sig at være stærke, red.)

44.500 tilskuere

Det var første gang 'Extreme-caravanen' var forbi storbyen Hamborg. Hvis man tager oplandet med, ja så bor der ca. 5 mio. mennesker i den nordtyske 'hovedstad', og heraf havde ca. 44.500 fundet vej til Hafen, som i sig selv er et fantastisk område.

Hamborg får da også kun rosende ord med på vejen. Der er blevet sejlet i alt fra 8 til 30 knobs vind, sejlerne har leveret action, ikke mindst Team SAP som ryddede de maritime mediers forsider verden over, efter deres stunt lørdag eftermiddag, og i det hele taget leverede Hamborg optimale forhold for Stadium Race.

The Wave i front

Efter weekendens sejr til The Wave er de i front i den samlede stilling hvor Team SAP ligger 3 point efter på andenpladsen. Den samlede stilling ser ud som følger:

1 - The Wave, Muscat (OMA) 47 point.

2 - SAP Extreme Sailing Team (DEN) 44 point.

3 - Red Bull Sailing Team (AUT) 41 point.

4 - Gazprom Team Russia (RUS) 33 point.

5 - Oman Air (OMA) 29 point.

6 - Team Turx (TUR) 24 point.

7 - GAC Pindar (AUS) 24 point.

8 - Lino Songeo Team Italia (ITA) 18 point.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"