Jes Gram og Køstner bliver også flyvende

Extreme katamaranen fylder 10 år i 2016, og i den forbindelse vil det være ganske naturligt at udvikle konceptet, for at følge med den generelle udvikling, og her kommer foils naturligvis ind i billedet.

Således vil foilende katamaraner også kunne ses på fremtidens Extreme Sailing Tours.

"Vi har altid talt om en udvikling af båden, når tiden var inde, og nu med vores ti års jubilæum i 2016 er det til til at rykke" forklarede OC Sport bestyrelsesformand Mark Turner, som egentlig var manden der opfandt serien, og udtrykket 'Stadium Racing', da det blev lanceret som iShares Cup tilbage i 2007.

Jes Gram og Køstner i fornemt selskab

Det bliver en gruppe af yderst erfarne kræfter som skal deltage i et panel for udviklingen af serien, primært bestående af tidligere vindere. Leigh McMillan (GBR), og Chris Draper (GBR), men også Mitch Booth (AUS), manden der var medvirkende til udformningen af Extreme 40, og minsandten om ikke også vi finder de to erfarne danske multihull sejlere Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen i dette fornemme selskab.

Chris Draper, der også er med i Cardiff denne weekend, om bord på GAC Pindar, har været med i Extreme serien siden 2008 og vandt den tilbage i 2009 udtaler: "Stadium Racing ideen opstod i Extreme Sailing Series, med kortere baner og korte dynamiske races, som jeg tror, har gjort sporten mere spændende. Jeg tror foils er et naturligt skridt i den rigtige retning for serien. Ekstreme 40'erne var forud for deres tid, da de blev bygget, og de er stadig attraktive, men foils vil være fantastisk'

Team SAP med fremme og i 'Big Crash'

I torsdagens tredje race måtte The Wave udgå efter et 'big crash' med Team SAP ved topmærket. The Wave fik store skader på båden, og måtte udgå i hele fem sejladser, men med kompensation for dette, så fører teamet efter 10 sejladser, hvor vi finder Team SAP på en tredje.

Der senes live fra Cardif hver eftermiddag, fredag - lørdag og søndag. Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"