SAP holdets vinder formel

SAP Extreme Sailing Team havde så afgjort den vindende formel i dag. Det har været yderst sjældent igennem åreme i Extreme Sailing Series, at et hold har vundet halvdelen af dagens sejladser.

Men det gjorde SAP Holdet i dag i den skiftende nordøstlige vind med op til 2 meter bølger. Boat handlingen var noget af det vigtigste på andendagen – og her var danskerne i særklasse.

Det danske hold havde en plan, da de tog på vandet torsdag: De skulle ramme startlinjen i den ende med dommerbåden med stor præcision, undgå tætte situationer med de syv andre Extreme 40’ere og stole på taktikerens beslutninger.

Rasmus Køstner sikrede som taktiker på denne måde, at holdet indtog første pladsen efter dagens otte sejladser, syv point foran nr. 2 ”The Wave Muscat” før de afsluttende sejladser fredag.

”Vi havde en fantastisk dag”, forklarede taktiker Rasmus Køstner. ”Jes (red. Gram-Hansen) statede fantastisk, vi havde en god acceleration over startlinjen, vi var i stand til at placere os selv i situationer, hvor vi selv kunne vælge layline, og kunne sejle hurtigt rundt om banen.”

”Fire sejre i otte sejladser er et virkelig fantastisk resultat. Vi vil holde fast i den samme game plan i morgen (red. fredag) og se om vi kan forbedre os yderligere. Jeg ved at sejlerne på de andre både vil komme på vandet i morgen med forbedringer, men der er også ting vi kan gøre bedre.”

Vejrudsigten fredag varsler igen vind og store bølger, og fremviser Oman på en helt ny måde  både hvad angår konditionerne og udfordringerne for ”world class” sejlere i Extreme Sailing series Act 2 Muscat.

Samlet resultat efter 14 sejladser

http://www.extremesailingseries.com/results

Her kan du se fredagens sejladser live:

www.extremesailingseries.com/live.Vendée Globe

Vendée Globe: Nummer 3 - Kevin Escoffier har aktiveret sin...

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf flyttes til april

Branchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder