Katastrofal start for SAP Holdet i Nice

Der blev sejlet 8 sejladser ud for stranden i Nice, i ganske lette og vanskelige vindforhold.

Det førende team efter første dag, ”Realteam by Realstone” vandt to sejladser og fik to andenpladser. Til gengæld måtte de også indkassere to bundplaceringer, som indikerer, hvor vanskeligt det var i Nice, men også at man skal kunne lave topplaceringer for at kunne gøre sig gældende.

Det pt. førende team i serien, ’Alinghi’ ligger kun nr. 7, mens Emirates Team New Zealand som vandt sidste regatta i Istanbul ligger nr. 6.

ESSNice Frank Cammas og Jes Gram_LloydImages_530

Humøret hos Jes Gram Hansen fejlede ikke noget på det indledende pressemøde, men det er nok ikke så højt efter første dags sejladser. Foto ESS

Torsdagens sejladser blev katastrofale for SAP Extreme Sailing Team, som efter dagens 8 sejladser må konstatere, at de ligger nr. 11 og sidst i feltet. Og der er langt på til den bedste del af feltet.

Vi skrev i optaktsartiklen, hvor vigtigt det ville være, at SAP holdet lavede topplaceringer i netop dette stævne, hvis de skal gøre sig håb om at holde fast i en placering i den bedste halvdel af feltet i årets serie.

SAP holdet har derfor nu for alvor ryggen mod muren, når Stadium Racing starter fredag. De skal mindst op i den bedste halvdel af feltet, blot for at bevare deres 7.-plads, som de lå på inden stævnede startede i Nice.

Læs også: Årets sidste stævne for SAP holdet i Nice

Resultater efter dag 1 i NiceKapsejlads

Round Denmark Race har sat dato på eventet

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *