Russisk roulette den sidste dag

Sankt Petersborgs debut stævne både imponerede og forbløffede, og det bedste var sparet til den sidste dag. Stævnet startede med 2 dage, hvor det kun lykkedes at gennemføre 6 sejladser. Lørdag kom der 10 sejladser ”i skabet”. I dag søndag kom der en god brise på 10 knob med op til 15 knob i pustene, som skabte en fantastisk afslutning på Extreme Sailing Series i en af de mest pitoreske omgivelser fleet’en nogensinde har oplevet.

Efter 4 dage og 22 sejladser, kunne 5 hold nå podiet, heriblandt SAP Extreme Sailing Team, og der var ikke plads til fejltagelser, ligesom i russisk roulette.

Alinghi, som lagde sig i spidsen lørdag, endte også med at vinde, med The Wave som nr. 2 og Emirates Team New Zealand som nr. 3. Ben Ainslie’s J.P. Morgan BAR lykkedes at fastholde deres 4.-plads efter lørdagens sejladser, men SAP Extreme Sailing Team mistede en placering.

Sponsor for værtsbyen Sankt Petersborg var SAP, og de kunne være tilfredse med deres holds præstation, dels vandt holdet SAP Speed King Challenge med en fart på 21,6 knob, dels blev det til en hæderfuld 6.-plads, som også betød at det danske hold rykkede fra nr. 9 til 7 i den samlede stilling.

Danske Jesper Wilken, som er fast umpire ved stævnet, fortæller til Bådmagasinet:"

"Forholdene i dag var rigtig gode, men med 4 bådslængder fra topmærket og ind til land blev det meget tæt og vanskeligt for sejlerne. Fredagen var for sejlerne den dag med de sværeste forhold, som der har været sejlet under i mange år. Næsten ingen vind og kraftig strøm."

Halvvejs gennem årets Extreme Sailing Series har SAP holdet opnået mindre end halvdelen af point for holdet på tredjepladsen, så det vil kræve topplaceringer i resten af serien hvis de skal opnå en podium placering, som var holdets målsætning for sæson 2014.

Sankt Petersborg samlet resultat

Extreme Sailing Series overaltSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"