Russisk roulette den sidste dag

Sankt Petersborgs debut stævne både imponerede og forbløffede, og det bedste var sparet til den sidste dag. Stævnet startede med 2 dage, hvor det kun lykkedes at gennemføre 6 sejladser. Lørdag kom der 10 sejladser ”i skabet”. I dag søndag kom der en god brise på 10 knob med op til 15 knob i pustene, som skabte en fantastisk afslutning på Extreme Sailing Series i en af de mest pitoreske omgivelser fleet’en nogensinde har oplevet.

Efter 4 dage og 22 sejladser, kunne 5 hold nå podiet, heriblandt SAP Extreme Sailing Team, og der var ikke plads til fejltagelser, ligesom i russisk roulette.

Alinghi, som lagde sig i spidsen lørdag, endte også med at vinde, med The Wave som nr. 2 og Emirates Team New Zealand som nr. 3. Ben Ainslie’s J.P. Morgan BAR lykkedes at fastholde deres 4.-plads efter lørdagens sejladser, men SAP Extreme Sailing Team mistede en placering.

Sponsor for værtsbyen Sankt Petersborg var SAP, og de kunne være tilfredse med deres holds præstation, dels vandt holdet SAP Speed King Challenge med en fart på 21,6 knob, dels blev det til en hæderfuld 6.-plads, som også betød at det danske hold rykkede fra nr. 9 til 7 i den samlede stilling.

Danske Jesper Wilken, som er fast umpire ved stævnet, fortæller til Bådmagasinet:"

"Forholdene i dag var rigtig gode, men med 4 bådslængder fra topmærket og ind til land blev det meget tæt og vanskeligt for sejlerne. Fredagen var for sejlerne den dag med de sværeste forhold, som der har været sejlet under i mange år. Næsten ingen vind og kraftig strøm."

Halvvejs gennem årets Extreme Sailing Series har SAP holdet opnået mindre end halvdelen af point for holdet på tredjepladsen, så det vil kræve topplaceringer i resten af serien hvis de skal opnå en podium placering, som var holdets målsætning for sæson 2014.

Sankt Petersborg samlet resultat

Extreme Sailing Series overaltKapsejlads

Round Denmark Race har sat dato på eventet

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *