10 sejladser med seks forskellige vindere

Efter de første to dage i Sankt Peterborg med meget let vind og relativt få sejladser, var der nervøsitet hos både arrangør og sejlere over, om det skulle lykkes at afvikle et fornuftigt antal sejladser på Neva floden midt i Sankt Petersborg.

Det blev gjort til skamme i dag, hvor det lykkedes at gennemføre 10 sejladser, og de blev vundet af hele seks forskellige hold. 5-6 m/s var nok til at give tilskuerne et spektakulært show med flyvende skrog og masser af action på den tætte bane.

Dagens store vinder var Alinghi som vandt tre af de ti sejladser og samtidig sejlede den mest stabile serie og bragte sig klart i front.

SAP Extreme Sailing Team vandt også en sejlads, og havde i det hele taget en ganske god dag og rykkede op på den samlede 5.-plads. Taktikker, Rasmus Køstner fortæller:

”Det var godt at få nogle gode race forhold med vind og sol i dag. Samlet avancerede vi én plads fra en sjette til en femte plads i stillingen. Desuden har vi bare 2 point op til Ben Ainslie og hans J.P. Morgen BAR hold på fjerdepladsen. Så vi ser frem til endnu en god dags sejlads i Sankt Petersborg i morgen.”

Selv de bedste hold måtte ned og indkassere nogle bundplaceringer, og de kunne lave top tre placeringer i sejlads. det meget afgrænsede sejladsområde gør starterne helt afgørende, og herefter kan det være vanskeligt at sejle sig markant op.

I dag var der endda hold som gik på grund på det lave vand tæt på foldbredden.

Arrangørerne regner med, at otte hold reelt nu kan kæmpe om podiepladserne i søndagens sejladser, så der er lagt op til en spændende finaledag. Men både Alinghi og The Wave har et godt udgangspunkt i finalen.

SAP Speed King Challenge

En ny konkurrence på Extreme Sailing Series er blevet introduceret i Rusland. Hver dag kåres en vinder af SAP Speed King Challenge, som gives til den båd, der ifølge SAP Sailing Analytics har præsteret at nå den højeste topfart.

SAP Extreme Sailing Team vandt i dag denne pris med en topfart på 18,36 knob.

”Vi har generelt haft god fart i båden under stævnet i Rusland. SAP Sailing Analytics viser, at vi i gennemsnit er den hurtigste båd på læns under de første tre race dage. Så selvom fart selvfølgelig ikke betyder alt i disse svære forhold, har vi et godt udgangspunkt inden morgendagens sejladser,” fortalte rorsmand Jes Gram-Hansen.

Samlet resutat efter 16 sejladser

Følg med i morgen på www.sapsailingteam.com/live, hvor sejladserne live transmitteres fra kl. 12:00 dansk tid.