Det mindste race område på hele serien

SAP Extreme Sailing Team fik en godkendt start på fjerde afdeling af Extreme Sailing Series i Sankt Petersborg, Rusland. Holdet lagde ud med placeringerne 6, 4, 2 og 10 i torsdagens fire sejladser. Nok til at bringe holdet på en samlet 5. plads, når sejladserne startede her fredag kl. 12.30..

Det mindste raceområde på serien

Sankt Petersborg bød på svære forhold for de 12 Extreme 40 hold. Med stærk strøm og let vind var specielt opkrydsene udfordrende. Desuden fortæller co-skipper og rorsmand, Jes Gram-Hansen, at Sankt Petersborg er et af de mest snævre steder de endnu har sejlet på Extreme Sailing Series.

”Serien er normalt kendt for at byde på svære forhold tæt på byer. Men Sankt Petersborg er nok et af de mindste steder, vi endnu har sejlet. Og med 12 både på startlinjen er der kamp om pladsen. Men det er samtidigt det, der gør serien unik og indbydende for tilskuere og sponsorer. Det hele foregår indenfor tæt rækkevidde.”

Det smalleste sted på banen er omkring 300 meter, hvilket gør starterne helt afgørende. Endvidere er det essentielt at forsøge at ligge mest muligt i fri vind. Strømmen kan være op til 4 knob og vinden er meget springende.

Alinghi’s skipper sagde efter første dagen, hvor de lagde sig i spidsen: ”I dag forsøgte vi at placere os i den modsatte side af banen i forhold til resten af bådene, således at vi fik mere fri vind, hver gang vi splittede fra fleet’en, og med lidt held så gik tingene vores vej. Det er en udfordrende bane, og det bliver udfordrende resten af dagene i den lette vind de lover.”

Race director’en sagde: Første dag var meget udfordrende for sejlerne. Det lykkeeds os at gennemføre nogle rimelige sejladser før vinden forsvandt helt. Ærgerligt at skulle stoppe sejladserne, men det var det rigtige at gøre.”

Lette forhold resten af stævnet

Det er lignende forhold, som venter holdene resten af stævnet. Vejrudsigten siger let vind, men den stærke strøm ud af byen er konstant.

”Konsistens er altid vigtigt på Extreme Sailing Series, men her i Rusland er det virkelig afgørende. Alle hold kommer til at have gode og dårlige sejladser i de her svære forhold. Så vi skal bare fortsætte de gode takter, vi viste i specielt de tre første sejladser i dag,” fortæller co-skipper og taktikker Rasmus Køstner.

Event website – inkl. adgang til livestreamingAmerica's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder