SAP holdet dyster i Sankt Petersborg

Det danske Extreme 40 hold kommer i dag i aktion igen, og denne gang er begivenhederne rykket ind i hjertet af Sankt Petersborg, hvor sejladserne begynder kl. 12:30 dansk tid. De to co-skippere Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner er klar til revanché efter act 3 i Kina, hvor de endte på en skuffende 10.-plads.

Sankt Petersborg betragtes af mange som en af verdens mest pittoreske byer med historisk og spændende arkitektur, store paladser, en ekstraordinær historie og rige kulturelle traditioner. Det er nu også en moderne by som bliver mere og mere populær hos turisterne. Og samtidig er Sant Petersborgs historiske centrum og en række monumenter klassificeret som UNESCO World Heritage.

Act4SaintPetersburgMapV3 530

Floden Neva flyder gennem byens centrum, og Extreme 40’erne skal sejle foran Saint Peter og Saint Pauls katedraler, som ligger inden i Peter og Paul Fortet, der er det ældste kendetegn for Sankt Petersborg.

Det er første gang, Sankt Petersborg er værtsby på Extreme Sailing Series. Dermed er det nye forhold for alle 11 hold muligvis med undtagelse af de to lokale russiske besætninger.

I går havde SAP Extreme Sailing Team mulighed for at teste forholdene af, inden det går løs i dag. Rasmus Køstner sagde i går om træningssessionen:

”Træningsdagen gik godt. Vi fik testet baneforholdene, som primært er præget af den stærke strøm, der løber gennem Neva floden, hvor sejladserne foregår. Så vi er klar til stævnestart i morgen.”

Tiden imellem Kina og Rusland har holdet blandt andet brugt på at sejle et katamaranstævne i den relanceret og fuldt foilende GC32’er.

Der er flere gange holdt større match race stævner midt i Sankt Petersborg, blandt andet europamesterskaber, og det er udfordrende forhold som møder sejlerne, idet den stærke strøm også kombineres med ofte meget springende vindforhold.

SAP Extreme Sailing Team er tilstede med to både i Sankt Petersborg. Det er dog kun den ene, der er på startlinjen i morgen. Den anden bruges til at udvide gæstesejladsprogrammet, da softwareproducenten SAP også er sponsor for stævnet i Rusland. Jes Gram-Hansen forklarer:

”Set-up er lidt større hernede end normalt, da vi har to både med. Vi har dog et fuldt hold med til den anden båd, så raceholdet udelukkende vil fokusere på sejladserne.”

Event webside