Extreme Sailing Series til Danmark?

Torsdag er pressen inviteret til møde, hvor et nyt maritimt strategisk samarbejde ser dagens lys.

Det er SponsorCom, Wonderful Copenhagen, Malmø Port, samt Sailing Aarhus og Aarhus Kommune der står bag et yderst spændende projekt, som gerne skulle sikre en afdeling af Extreme Sailing Series til Danmark.

Mark Turner, CEO for Extreme Sailing Series vil præsentere konceptet og hele visionen bag denne action præget sejladsserie, som turnerer verden rundt med med stor succes.

Serien har de seneste par år været præsenteret i otte afdelinger fordelt på otte lande verden over, og det er specielt den form for "Stadium-races" der tiltrækker opmærksomhed. Der sejles i de spektakulære 40 fods one-design katamaraner som er produceret i ren carbon. Serien kan præsentere toppen af sejlere, så der hersker ingen tvivl om de sportslige kompetencer er på plads. I serien deltager, som de fleste her på sitet nok vil vide, det danske team SAP med Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner.

Læs også: Fantastisk første sæson for SAP

Kilder tæt på Bådmagasinet oplyser at det nok vil blive i henholdsvis Aarhus og København, skiftevis hvert andet år, og når serien kigger forbi København vil det blive med et form for "stop-over" i Malmø.

Vi talte med Ole Egeblad som er manden bag ideen. Ole Egeblad vil naturligvis ikke løfte sløret alt for meget inden torsdagens pressemøde, man tør dog godt overfor Bådmagasinet udtale at, "jeg kan ikke se hvorfor denne serie ikke skal kunne komme til Danmark"

På pressemødet på torsdag vil der også være mulighed for at få en snak med OL guldvinderen Jonas Warrer, som ved lejligheden vil løfte sløret for sine ambitioner om deltagelsen i sejladserne i Danmark.