Endnu en podieplaceirng til SAP Extreme Sailing Team

SAP Extreme Sailing Team startede finaledagen stærkt og vandt finalens indledende sejlads, hvilket sendte et klart signal til rivalerne, at SAP jagtede podiet. Sejren satte trenden for resten af finalens udvikling og SAP Extreme leverede ikke mindre end tre førstepladser og leverede dermed deres bedste performance til dato.

Jes Gram-Hansen kommenterer på holdets performance:

"Vi havde en superb dag og måske den bedste nogensinde med tre første pladser her på finaledagen, og det sikrede os den samlede tredje plads i stævnet. Vi formåede at præstere god bådhåndtering, frie spor og stærkt teamsamarbejde, og det bragte os perlerækken af sejre i dag. Vi havde en meget let og skiftende vind, men på trods af de svære forhold lykkedes det for os, at sejle solidt og jagte podiet. Jeg er virkelig stolt over at det lykkedes endnu engang og det er helt og holdent en teampræstering."

Alt stod åben

Ud på eftermiddagen lettede tågen over Fushan Bay i Qingdao og finalen bød på høj sol og 2-3 m/s. De førende hold i Qingdao: The Wave, Alinghi, SAP Extreme og GAC Pindar stod foran en intens finale med en stævnesejr åben for alle, eftersom at finalens absolutte sidste race giver dobbelt point til den samlede stilling. Med fokus på at sejle den korteste vej banen rundt med mest tryk og fart, formåede SAP Extreme at trække tre førstepladser i hus og lagde ekstra pres på konkurrenterne inden stævnets sidste og afgørende dobbeltpointgivende race.

Afgjort til sidst

Det afgørende race blev nervepirrende og endte i ren dramatik.

SAP Extreme gik i udbrud fra start og førte størstedelen af sejladsen, mens Alinghi med Americas Cup sejleren Morgan Larson ved roret slet ikke kom af sted ud af starten. Det lignede en samlet sejr til the Wave Muscat og en formidabel andenplads til SAP Extreme midtvejs i den afgørende sejlads.

Live scoreboard skabte høj spænding blandt tilskuerne

Tilskuerne på land kunne følge med på SAP Sailing Analytics live scoreboard, som hele tiden opdatere med den samlede stilling i forhold til bådenes nuværende positioner i det fortløbende race. Der blev jublet, da SAP Extreme strøg op på en fortløbende samlet anden plads først i dagens sidste sejlads.

Men Morgan Larson fra Alignhi kæmpede sig tilbage ned af første lænser og gjorde et forbløffende comeback op til de førende både SAP Extreme og The Wave Muscat. Den interne kamp i førergruppen blev så intens om sidste topmærke, at gruppen blev indhentet af Team Red Bull, der næsten tog dem på målstregen. Alinghi trak det længste strå og sejlede først over målstregen i den sidst sejlads, med the Wave Muscat på en anden plads, SAP Extreme på en tredje og på fjerdepladsen Team Redbull,

Takket være tre sejladser, hvor SAP Extreme krydsede målstregen først på finaledagen, var det nok til at sikre teamet deres anden podieplads i træk med en samlet 3. plads i årets tredje Stævne i Extreme Sailing Series 2013.

Teamet har bevist, at deres store fremskridt i Singapore ikke var nogen tilfældighed og de er nu et skridt tættere på at slutte den totale serie på podiet i Rio de Janeiro til oktober, nu kun 4 point efter deres nærmeste rival Team Red Bull.

Jes Gram-Hansen ser frem mod næste stævne i Istanbul til juni:

"Årets første stævner i serien har været domineret af lette vindhold, men jeg mener af erfaring, at Istanbul vil levere helt andre vindforhold. Det kan tænkes, vi vil se en ny start på serien, når vi rykker til den Europæiske afdeling over sommeren, fordi hårdere vind vil kræve mere fysisk af holdene på vandet. I vores første år i serien vurderede vi os selv som stærkest i blæsevejr men ved brug af SAP Sailing Analytics har vi kunne analysere og sammenligne, holdenes teknik og det har rykket os enormt på vores performance i lette vindforhold her i den nye sæson. Vi udvikler os, og jeg håber vi kan omstille os fremadrettet, og holde os i toppen af feltet, når vi skal møde nye udfordringer på banen i Istanbul."

SAP Extreme Sailing Team sejler det næste stævne i Istanbul Tyrkiet d. 20-23 juniSeneste nyheder
America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

America's Cup

Prada Cup Live: Hvem skal udfordre Team NZL i America Cup?

Kort nyt

Ro-konkurrencen Talisker Whisky Atlantic Challenge: Ny...

Motor

To nye fra Sealine programmet i 2021

Kapsejlads

Vegvisir ude af Guldborgsund - ny værtsby på vej

Kapsejlads

VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Udvalgte artikler *