Team SAP Extreme Sailing’s nye Silver rocket

Drømmen om en unik skinnende "crom-effekt" har ført til en intensiv "makeover" af skrogene, der skulle være klar til afsløring ved sejladserne i Porto.

Jes Gram-Hansen om det nye look: "Vi har drømt og lagt planer for bådens nye look i de seneste fire måneder, og det er vildt, at se det færdige udtryk! Vi er super tilfredse med resultatet og er overbevidste om det giver os et kæmpe løft på vandet i vores videre udvikling. Den nye skinnede maling er virkelig iøjefaldende og vil få os til at skille os ud på racebanen.

Dog ikke så meget rocket over torsdagens resultater.

Let luft og Atlanterhavs dønninger på mere end to meter betød store udfordringer for SAP Extreme Sailing Team. Det var helt nye forhold der mødte det danske hold, da dagens sejladser begyndte. Det flade vand fra de tidligere stævner var byttet ud med store dønninger og strøm.

Ikke kun de uvante forhold men også starterne gav teamet hovedbrud. Timingen i starterne var dårlig og SAP Extreme var kun fremme i feltet i et par af sejladserne og selv der var det svært at holde fast i placeringerne.

Jes Gram-Hansen: "Det var overraskende svært, at få den samme føling med båden i dag, som til de tidligere stævner. Forholdene var vanskelige og jeg sejlede ikke godt i dag og det smitter af på hele holdet. I morgen er en ny dag og vi må bare genfinde de gode takter fra Istanbul og komme tilbage"

Fredagen byder på et par timer med open water racing og derefter kommer teamets største udfordring indtil nu: Stadium Sailing under særdeles vanskelig forhold på Douro floden i hjertet af Porto. Teamets manager Ole Egeblad: "Der venter alle både særdeles vanskelige forhold. Der er ikke megen plads, vinden vil være springende og der er en stærk strøm. Til gengæld får publikum en enestående oplevelse og sejlads i verdensklasse, mens man kan sidde på en af de mange cafeer og nyde showet".

Sejladserne føres af The Wave, Muscat med 44 point, mens SAP Extreme Sailing Team ligger nr. 8 og sidst med 14 point.


Udvalgte artikler *