Gram Hansen: SAP Extreme Sailing Team er midt i en hård lære proces

Og tirsdag, der var forholdene ekstrem vanskelige for den danske besætning, som er de "nye" i Extreme 40 klassen. Dagens 6 sejladser i stigende vind, var vanskelige for de 2 Co skippere Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner.

Resultater blev i den tunge ende af skalaen, med en 4 plads i 3 sejlads som dagens lyspunkt. Det positive var sidste sejlads, da vinden for alvor blæste igennem med tillæg af store bølger, der klarede teamet en 7 plads. Når vind og bølger er hidsige, er det intet imod de lynhurtige Extreme40 katamaraner, som bliver flyvende og meget let ude af menneskelig kontrol.

Efter 1. dagen er det veteranerne "Red Bull Sailing Team", kun 3 point foran "The Wave Musca". Skipperen på "Red Bull Sailing Team" er østriger og hedder Roman Hagara, måske ukendt sejler i Danmark. Men en kapacitet, har deltaget i 6 OL og har 2 OL guldmedaljer og 1 VM (Sydney 2000, Athens 2004, World Champion 1999) i Tornado klasse. Tornadoen er en også en katamaran og model for Extreme 40, som bare er dobbelt så stor og vild.

Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner er hudløs ærlige, " Vi hænger os ikke i dagens resultater, selv om 4.pladsen i tredje sejlads var en skøn fornemmelse. Vi er her for, at lære og sejle katamaran (multihull) og i dag har vi lært mere end vi kunne gøre ved måneders træning alene". I Extreme 40 klassen er det primært den menneskelige faktor, "boat-handlingen", sammen farten i båden det heledrejer som om, fordi vi sejler på relativt korter baner. Farten er "ok" i perioden, men her skal der arbejdes på den lange bane, før vi når de allerbedste.

Alt i alt, er danske SAP Extreme Sailing Team, meget tilfredse med dagens sejladser, selv om man havde den kedelige fornøjelse at "lukke leddet" et par gange i de seks sejladser. Rasmus Køstner siger, "Boat handlingen har været ok – vi har dog lavet nogle begynderfejl og når man gør det i et felt med verdens absolut bedste sejlere, så bliver man straffet - hårdt".

I morgen står den på Stadium Sailing, dvs. Sejladser tæt på land, og med masser af tilskuere og garanti for drama.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"