Dag 4: Søndagens sejladser aflyst

Related Articles: 5 & 6 sejlads blev et fredags deja vu

***OPDATERET*** KL. 5:50 Selv i sejlernes Mekka – city of sailing, Auckland New Zealand, kan man opleve manglende vind!

Søndagens sejladser måtte aflyses, på en dag - hvor der nok aldrig før er set så mange tilskuere-både. Lørdag blev der registreret i omegnen af 1.600 både på vandet – søndag var der flere. Alle måtte sejle slukøret hjem. Efter et par timers venten måtte race-director Ian Murray konstatere, at det ikke var muligt at gennemføre en sejlads, som minimum kræver 6 knob i gennemsnit.

Der loves en smule mere vind mandag, og igen – mere tirsdag, hvor vi kan være heldige at opleve hele 15 knob. Det vil blive nogle helt anderledes sejladser, ift. hvad vi har været vidne til i finalen, indtil nu.

***OPDATERET*** kl. 05:20 søndagens sejladser udsat på grund af manglende vind. Vinden ligger lige præcis på de 6 knob som er minimumsgrænsen for at race-director Ian Murray kan starte en sejlads. Man håber på en lille smule 'søbrise' og at den bygger op i løbet af de næste 20-30 min.

------ 

Endnu en dag (nat dansk tid) venter på Hauraki Gulf, området ud for Auckland hvor America’s Cup afvikles disse dage.

Italienske Luna Rossa Prada Pirelli dyster mod de forsvarende mestre fra New Zealand, Emirates Team New Zealand, og indtil videre har de været nøjagtig lige. Stillingen er 3-3. I

Indtil lørdag, var det den båd som gik ind i pre-starten fra bagbord som havde vundet de første fire sejladser. Den teori blev skudt ned lørdag, da begge sejre blev vundet fra styrbord indgang, så ingen fordel ved at komme fra den ene eller anden side.

Til gengæld ser det unægtelig ud som om fordelen ubetinget ligger i at vinde starten. Den båd der er kommet bedst fra start har vundet sejladsen. Det betyder natligvis at det kan virke en smule kedelig, når de første par hundrede meter er sejlet, men der lurer hele tiden det spørgsmål – laver den førende båd en fejl, så modparten kan få overtaget?

Mange husker den amerikanske båd, som jo førte da de på katastrofal vis kæntrede efter en mærkerunding – i luft. Og lige netop luft, det har der ikke været for meget af i Auckland.

Søndagens sejladser bliver også i svag til jævn, 5-12 knob som det stort set har været de første tre dage. Først mandag forventes mere vind. Intet kan blive afgjort søndag, da serien løber til det team som først opnår 7 sejre. Bliver den 4-4, eller ser vi pludselig et udbrud med en 5-3 føring til et af de to teams. Kl. 06:00 er vi meget klogere.

Her på Bådmagasinet kan du læse et fyldigt referat når sejlads 7 & 8 er overstået.OL

Kommentar: Det er bare så overskudsagtigt…

Bådudstillinger

Flydende bådmesse melder om rigeligt at se på...

OL

Topresultater fra de danske sejlere ved OL

OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Udvalgte artikler *