Prada Cup finale: Mens vi venter - se analyse- og highlights video

Det er endnu uvist hvornår finalesejladserne genoptages - indtil videre blev Auckland lukket ned i 72 timer fra søndag, - så sejladsern som var planlagt til onsdag nat, torsdag morgen meget tidligt bliver ikke afviklet.  

Så nørder vi lidt
Vi har set nedenstående video, og lyttet til et par af de ’ægte nørder’ som har analyseret de to finale-både, Luna Ross Prada Pirelli mod Ineos Team UK (LRPP og ITUK), og det kommer der faktisk noget ganske interessant ud af.

Med begge både på samme halse, ser det faktisk ud som om ITUK opnår en lidt bedre VMG – altså direkte kurs mod mærket, og formår at komme tættere på LRPP. Men, en iskold konstatering - ITUK taber mellem 15-20 meter i hver manøvre, og når man er bagud fra start, og forsøger at tvinge ens konkurrent til at vende, for at fremprovokere en evt. fejl, ja så går det jo gruelig galt, når det viser sig konkurrenten er meget bedre til de manøvre end en selv.

Det handler igen om foils. I videoen ser man en sammenligning af deres foil-eksekvering. Begge teams dropper lige hurtigt, men LRPP har meget hurtigere sit luv foil ud af vandet efter en vending, hvor det samtidig er tydeligt at LRPP har lidt mere slæk på storsejlet end ITUK – vupti, LRPP løfter yderligere 15-20 meter væk fra ITUK.

Det virker tydeligt, at man om bord på ITUK stadig finder bedre måder at udføre manøvrerne på, og det kan godt undre – når man trods alt sejler en Prada Cup finale, om at komme i America’s Cup. Men ITUK har ikke samme antal timer under pres (læs kapsejlads) - da de jo vandt de indledende sejladser og måtte se på LRPP sejles bukserne af American Magic. Og så dukker spørgsmålet op - har Sir Ben Ainslie stadig tillid til taktiker Giles Scott? Der begynder at blive ’snerret’ en smule om bord, og det er tydeligt at det britiske team er presse BIG TIME.

Presset, det er de også ved at blive på tid. Det hele skal være overstået 24. Februar, og forlænger myndighederne i Auckland den igangværende lockdown, så kan det blive rigtig kritisk for ITUK.  Tre sejre mangler LRPP for at nå sejladserne mod Emirates Team New Zealand.

 

Og så får du også lige Highlights fra dag 2, hvor Luna Rosse Prada Pirelli bragte sig på 4-0 ★ Artikel

★ To kvinder skabte rædsel på havet

Kapsejlads

Ny Vegvisir Race værtsby: En Konge værdig

Kapsejlads

X-Yachts Gold Cup udsættes til august!

Udvalgte artikler *


Produktnyt