«Den mest radikale AC-75 så langt»

Related Articles: ….og så kom italienerne i vandet, «Der har aldrig før eksisteret en båd som AC-75», AC-75: Flyvende start til American Magic (video)

Ben Ainslies INEOS Team UK lancerede sit første skud på en AC-75 i fredags. Det er den fjerde båd i vandet, efter at American Magic, Emirates Team New Zealand og Luna Rossi Pirelli Team har søsat deres både i løbet af kort tid.

Den grimmeste?
AC-75 er sandsynligvis den mest radikale kølbåd nogen sinde bygget, og den engelske må siges at være den af de fire, der har gået længst. Mange kommentatorer kalder den også den grimmeste. Alle de både vi har set ind til videre har været ret forskellige, men den her er virkelig noget for sig selv. Bunden er meget flad og enkel, fribordet er helt lige, og stævnen er meget lav og rund. Dækslayout er også noget for sig selv, med fribordet som karme rundt om en helt åben, buet dørk.

Stars + Stripes sidst ud
Det femte og sidste hold, Stars + Stripes Team USA, forventes at søsætte sin første båd sidst på året. Den vil efter sigende have samme basis-design som kiwiernes båd. Ben Ainslies seneste legetøj skal nu slæbe-testes på foils, inden den får rig på. Så følger de egentlige test-sejladser.

Nu kommer spionfotografernes storhedstid...

Video af søsætning her:America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *