AC-75: Flyvende start til American Magic (video)

Søsætning nummer to i indeværende America's Cup-cyklus er "Defiant", American Magics første båd. Båden er lige stillet til skue for publikum, og er nu genstand for en masse teorier og spekulationer. Allerede ved første øjekast står det klart, at den er meget anderledes end den båd, det forsvarende team Emirates Team New Zealand lige har søsat. Vi vender tilbage her på sitet med mere guf til design-nørderne, for først og fremmest skal vi have lov at nyde de første videoer af "Defiant" i fuld fart. De er ikke officielle, men optaget af private observatører i Newport, RI.

Sejler på luftpude?

Som man kan se, flyver båden imponerende stabilt – allerede dagen efter søsætningen. Det må give en smule nerver hos de øvrige hold, at American Magic har fået en så flyvende start. Det skal have taget 76.000 arbejdstimer at bygge båden, og materialerne er hellere ikke helt billige, så modellen bliver næppe en bestseller. Men én til bliver bygget, efter testsejladser af den første. American Magic har et samarbejde med Boeing, og blandt eksperter tales der allerede om at undervandsskroget er formet på en måde, så der dannes en luftpude, som båden kan hvile delvist på under sejlads.

Mark Mills fra Mills Design har delt en interessant video på sin Facebook-side – og ellers kan du se videoklip her nedenfor. Et spændende, nyt kapitel i sejlsports-historien er i gang – det vi ser her, er de første skridt.

 

 Seneste nyheder
Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Kort Nyt

Sejlere fra træningslejren i Aarhus Covid-19 ramt

Udvalgte artikler *


Produktnyt