Udsættelsen sat i America’s Cup

Den første World-Serie event, som skulle have været afviklet i Cagliari Italien til november er udsat, og flyttes med stor sandsynlighed til foråret 2020. Matteo Plazzi, teknisk ansvarlig for Luna Rossa, bekræftede forsinkelsen under et event, hvor kåringen af årets sejler i Italien fandt sted.

Forklaringen på denne udsættelse skulle lyde på sene tilmeldinger, som igen har kostet tidskrævende retssager vedr. tilmeldingsgebyret, og i sidste ende handler det også om en meget kompliceret båd at bygge. Det er specielt ’sving-armen’ som bliver one-design og derfor skal produceres i et større antal, som er med til at forsinke første ACWS, forlyder det.

Protokol ændring
Protokollen siger, at "muligvis" en til to America's Cup World Series-arrangementer vil blive gennemført i 2019. Protokollen siger også, at America’s Cup World Series skal bestå af tre ’arrangementer’ i 2020. I dette tilfælde er ordet "skal" obligatorisk, hvilket betyder, at hvis man ønsker at udføre fire arrangementer i 2020, så skal der gennemføres en protokolændring. Dette er ikke umuligt, men det kræver, at Emirates Team New Zealand og Luna Rossa er enige.

Det skal seneste offentliggøres til november 2019, hvor ACWS vil finde sted, og der gættes på at stævnet i Cagliari flyttes til foråret 2020. DuchSail har ønske om at der bliver sejlet i Haag, men så er også Newport, Rhode Island, Long Beach, Californien og Hong Kong blevet nævnt som mulige stævneplaceringer.

Kilde: Search Magazine

Nyheden om at første ACWS første stævne bliver flyttet, er endnu ikke opdateret på AC's website!