America’s Cup: Alinghi’s Ernesto Bertarelli vil ikke være med

Den dobbelte America’s Cup-vinder Ernesto Bertarelli har bekræftet, at Alinghi ikke vil være med til America’s Cup 2021 i Auckland. Han kritiserer i voldsomme vendinger den nye retning, som sejlsportens ældste trofæ-sejlads har begivet sig ind på.


Tilbage til enkeltskrog
Reaktionen kommer ovenpå, at Emirates Team New Zealand i november 2017 annoncerede, at de har valgt at gå tilbage til enkeltskrogsbåde. Team New Zealands koncept er en foilende enkeltskrogsbåd med T-foils på hver side. Bertarelli beskrev de nye foilende 75-fods både, som er under konstruktion i Auckland, som ”katamaraner klædt ud som enkeltskrogsbåde”.

'De vil være langsommere end, hvis vi havde videreudviklet katamaranerne, som vi så dem til AC på Bermuda’, sagde Bertarelli til den italienske avis, La Stampa.

GC32 er som at køre Ferrari

Bertarelli, som lige har deltaget i GC32 world championships i foilende 32-fods katamaraner, mener, at flerskrog er og bliver fremtiden for sejlsporten. Og han siger, at han ville have været med til America’s Cup i 2021, hvis der stadig blev sejlet i katamaraner.

’Men jeg er godt tilfreds med at sejle og udvikle GC32eren. At være skipper på en katamaran som GC32 er bare herligt. At gå 35 knob – det er ligesom at køre en Ferrari’, siger Bertarelli.Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker