Americas Cup: Spithill 'signet' med nyt team

Spithill flytter til Italien. Det bliver en konsekvens af tirsdagens nyhed, som bekræfter de forholdsvis længe verserende rygter at den dobbelte Americas Cup vinder Jimmy Spithill ved næste Cup skal sejle for Luna Rossa.

I henhold til de nationale krav i AC-protokollen, så skal sejlerne på et team bo i det land som teamet repræsenterer i minimum 380 dage i perioden 1. september 2018 og 31. august 2020. 

To gange vinder

Spithill er bestemt ikke Mr. 'hvem-som-helst' i Americas Cup sammenhæng, hvor den nu 39 årige Australier har vundet cuppen to gange tidligere. Tilbage i 2010 blev Spithill sammen med BMW Oracle den yngste skipper som på det tidspunkt havde vunder Americas Cup, og så stod Spithill bag roret på San Francisco Bay hvor vi oplede det helt vanvittige come-back, med sejr til Team Oracle USA i 2013.

Luna Rossa er bestemt ikke noget helt nyt bekendskab for Spithill. Tilbage i 2007 nåede han finaeln i Louis Vuitton Cup, hvor han og teamet dog måtte se sig besejret af Emirates Team New Zealand. 

Nu er Jimmy Spithill, som forøvrigt ganske ofte er på besøg hos danske sejlervenner på disse breddegrader, klar til at stævne ud for Luna Rossa og støvlelandet i Middelhavet. 

 

 Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout