Americas Cup: Spithill 'signet' med nyt team

Spithill flytter til Italien. Det bliver en konsekvens af tirsdagens nyhed, som bekræfter de forholdsvis længe verserende rygter at den dobbelte Americas Cup vinder Jimmy Spithill ved næste Cup skal sejle for Luna Rossa.

I henhold til de nationale krav i AC-protokollen, så skal sejlerne på et team bo i det land som teamet repræsenterer i minimum 380 dage i perioden 1. september 2018 og 31. august 2020. 

To gange vinder

Spithill er bestemt ikke Mr. 'hvem-som-helst' i Americas Cup sammenhæng, hvor den nu 39 årige Australier har vundet cuppen to gange tidligere. Tilbage i 2010 blev Spithill sammen med BMW Oracle den yngste skipper som på det tidspunkt havde vunder Americas Cup, og så stod Spithill bag roret på San Francisco Bay hvor vi oplede det helt vanvittige come-back, med sejr til Team Oracle USA i 2013.

Luna Rossa er bestemt ikke noget helt nyt bekendskab for Spithill. Tilbage i 2007 nåede han finaeln i Louis Vuitton Cup, hvor han og teamet dog måtte se sig besejret af Emirates Team New Zealand. 

Nu er Jimmy Spithill, som forøvrigt ganske ofte er på besøg hos danske sejlervenner på disse breddegrader, klar til at stævne ud for Luna Rossa og støvlelandet i Middelhavet. 

 

 Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker