AC: Oracle havde fundet fart - men er det nok?

Fem meget lange dage er ovre og dagens to sejladser i Americas Cup har været længe ventet. Det mest spændende var naturligvis og se om Jimmy Spithill og hans Oracle Team USA havde fundet mere fart til deres AC50er.

Det har de. Båden skulle være blevet lettet med næsten 100 kg! Jeg tænker, har de haft alt muligt liggende og flyde – nej spøg til side, hvis man har kunnet lette båden for næsten 100 kg. – hvorfor pokker har man ikke gjort det tidligere?

Klassiske match race fejl

Det blev til en sejr til hvert af de to teams, altså den første til Jimmy Spithill og Oracle Team USA i den 35. udgave af Americas Cup.

Første sejlads blev tabt på grund af klassiske match race fejl fra Spithill. Han tyvstartede og fik en straf, i en dial down faldt han ikke nok af, og fik endnu en – i en sejlads som Peter Burling og Emirates vandt med over to minutter...

Anden sejlads var klart mere spændende. Spithill marginalt bedst fra start, og lykkedes for første gang at runde et mærke foran ETNZ – og sejren holdt hjem, om end det var med skiftende føringer under vejs. På næstsidste løber ned, kommer OTUSA for dybt og langt over layline til mærket, og straks var ETNZ der – de rundede få sekunder før OTUSA ud på sidste kryds – men et par små fejl, og en kostbar dial down fra Peter Burling kostede, så OTUSA gik med størst fart ud på sidste løber og holdt hjem.

Første sejr til OTUSA var dermed en realitet.

Vanvittig vigtig sejr

Stillingen er nu 4-1 i ETNZ favør, men den sejr som Jimmy Spithill & Co. kunne notere sig i dag, giver dem en tro på det kan lade sig gøre at komme tilbage i kampen.

Der sejles bedst ud af 13 sejladser, altså først til syv sejre. ETNZ skal 'blot' vinde tre, mens OTUSA skal op på seks sejre for at kunne beholde The Auld Mug, hvis ikke – ryger verdens ældste sportstrofæ om bord på en flyver til New Zealand, og mon ikke de napper en fra Emirates?

Søndag sejles der igen, to sejladser - så det kan altså først blive afgjort, tidligst mandag.