AC: Ben Ainslie og Land Rover BAR ude efter magtdemonstration af Emirates Team NZ

’Bring the Cup home’ lød sloganet på Sir Ben Ainslie Americas Cup kampagne, der skulle bringe The Auld Mug tilbage til Storbritanien.

Det lykkedes ikke - i denne omgang! Det hele sluttede før det blev rigtig sjovt. De blev som første båd slået ud af semifinalerne, hvor de mødte et skræmmende stærkt sejlende Emirates Team New Zealand.

Det var nok ikke verdens største overraskelse. Ugen inden selve Louis Vuitton kval-serien startede, var Sir Ben Ainslie ude med en opsigtsvækkende melding, der gik på det gamle ordsprog ’rygterne om teamets død er vildt overdrevet’ – kritikerne mente ikke Ainslie og Land Rover BAR havde hvad der skulle til! Selv bortforklarede Ainslie at deres tid havde været knap, så noget om snakken må der også have luret i Ben?

Der tegnede sig et billede af en meget stærk taktisk Ben Ainslie, som New Zealænderne ikke havde lyst til at være i nærheden af i startproceduren. De holdt sig behørigt på afstand, for så ’bare’ at sejle fra BAR efter starten var gået.

Det er i hvert tilfælde det overordnede billede jeg sidder tilbage med efter syv sejladser. ETNZ vandt 5-2, efter de havde været en tur i canvassen tirsdag. Et mega styrt til ETNZ, (nose-dive, red.) betød det ene point til Ainslie, men på intet tidspunkt var ETNZ sejr i fare, til det havde teamet ganske enkelt fartoverskud mod BAR.

Svensk vs. Japansk gyser

I den anden semifinale, som lever et døgns tid endnu, ja der sørgede svenske Artemis for et super flot comeback, ved at vinde alle tre sejladser torsdag.

De var kommet bagud 1-3 mod SoftBank Team Japan, efter at have tabt to på den blæsende tirsdag, men jeg skal love for Artemis med Nathan Outteridge som skipper fik lavet om på det styrkeforhold.

Flot taktik, hvor svenskerne kom bedst ud af startblokken – og mesterlig boathandling sikrede vores venner på den anden side af Sundet, tre yderst vigtige point i kampen om at nå finalen i Louis Vuitton Cup.

Én sejr ud af de to som sejles senere i dag fredag, og Artemis er klar til at møde Emirates Team New Zealnd i kampen om hvem der skal videre til det forjættede AC-land hvor Oracle Team USA venter.

Se interview med Sir Ben Ainslie, som allerede nu kan løfte sløret for deres fremtid: