BAR med materialenedbrud i masten - får katastrofale følger

I går var det hele aflyst på grund af manglende vind - i dag var det 'Dream Conditions' på The Great Sound, med 6-8 m/s hvor de første semifinale-sejladser skulle gennemføres.

Der skal sejles bedst af ni sejladser, så det team som først når fem sejre går videre til finalen om at gå til Americas Cup.

I første sejlads skulle Peter Burling og Emirates Team New Zealand møde Ben Ainslie og Land Rover BAR - der var lagt i kakkelovnen til et brag af en sejlads. Kiwi'erne kommer bedst fra start - første mærkerundning og bang! Materiaelnedbrud i vingemasten hos Ainslie, og første semifinale blev afgjort til ETNZs fordel, før det hele kom rigtig i gang!

Hvad værre var, BAR kunne ikke nå i havn og få deres reserve-vingemast monteret, hvorefter teamet blev diskvalificeret i dagens anden semi, og dermed allerede er bagud 2-0 mod Emirates Team New Zealand, som i ren proforma-stil startede anden semi, for at blive orienteret over radioen at BAR var diskvalificeret, så de kunne stoppe kapsejladsen. 

SoftBank flot fra start

I den anden semifinale, hvor Dean Barker med SoftBank Team Japan møder Nathan Outteridge med Artemis, kom svenskerne bedst fra start og rundede første mærke som etter, men et super kryds af Barker bragte ham i føring, og derfra så han sig ikke tilbage - faktisk en i mine øjne noget overraskende sejr.

Det hele gentog sig i anden semi mellem Artemis og SoftBank. Barker klart bedst fra start, og på et tidspunkt var føringen oppe på små 300 meter, men en skidt vendning af Barker, hvor han også faldt i selve manøvren, kostede - Artemis kom tæt på, og vupti - så var svenskerne i føring, som de ubyggede på sidste kryds, for ikke at sige på sidste læns. Stor føring i mål, og 1-1 i semifinalen mellem Artemis og SoftBank - intet er afgjort...

 Seneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen