AC: Sådan mødes de i semi

De to første round robins, hvor et enkelt hold skulle vælges fra er overstået. Groupama med Franck Cammas kunne i går pakke deres båd og base sammen på Bermuda, efter at være blevet elimineret i de indledende sejladser.

De var to round robins, hvor der samtidig blev kæmpet om ét bonus point til vinderen, hvis denne ellers ville blive repræsenteret i selve Americas Cup. Dette bliver nu tilfældet, i det Oracle Team USA lykkedes at vinde sidste sejlads over deres nærmeste rival Emirates Team New Zealand (ETNZ, red.) . Oracle starter dermed Americas Cup med en føring på 1-0.

Valg af modstander

Efter lørdagens sejladser blev der holdt pressemøde, og på dette annoncerede Emirates som nummer to i de indledende, at de ønskede at møde Sir Ben Ainslie og Land Rover BAR i semifinalen, hvilket betyder at svenske Artemis med Nathan Outteridge som skipper, skal møde SoftBank Team Japan med Dean Barker bag rattet.

Som kommentar til ETNZ valg af BAR, udtalte Peter Burling, at med et blik på vejrudsigten for den kommende uge, hvor der loves jævn til mellem-vind, der føler de som team, at have en fordel i forhold til Ainslie som har kæmpet noget med farten i mellemluft. Semifinalerne starter allerede i dag søndag.

Modigt valg

Umiddelbart tænker jeg ’modigt valgt’ – du må aldrig afskrive en Sir Ben Ainslie, men indrømmet, de har vist svaghedstegn, og allerede inden sejladserne gik i gang, var Ainslie ude og nægte ’rygterne om teamets død’!

Bag ETNZ valg kunne også ligge deres sejlads mod netop BAR i torsdags, hvor ETNZ legede kispus med BAR, og jo mere tid BAR får til at ændre på deres set-up, jo bedre vil de blive senere i serien.  Så hellere slå dem ud nu, inden de kan nå at ændre for meget! Blot en tanke - for det havde set mere naturligt ud af ETNZ havde valgt SoftBank Team Japan, som kun med tre sejre i de indledende må betragtes som det svageste team.

I den anden semifinale mødes svenske Artemis med Nahtan Outteridge og SoftBank Team Japan med Dean Barker. Her tipper og håber vi bestemt på Artemis, som har vist stærkt stigende formkurve, siden de mistede en sikker sejr over ETNZ ved en dommerfejl-kendelse.

Et frækt tip: Emirates Team New Zealand møder Artemis i finalen om at gå videre til Americas Cup, men her må svenskerne nok strække våben.

Skærmbillede 2017 06 04 kl. 09.48.00

Lige mange sejre, 8 til Oracle og ETNZ. Interessant er det også at se svenske Artemis, som fik 'stjålet' en sikker sejr over ETNZ faktisk ligger med fem sejre. Stærkt comeback af svenskerne som vi spår når finalen om at deltage i Americas Cup.Seneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen