AC: Groupama færdig på Bermuda

Fredagen skulle vise sig at blive en af de bedste dage på Bermuda ved Louis Vuitton ’kval-cuppen’ hvor 7-8 m/s fik de mega seje AC50’ere op på over 40 knob.

Flere af gårsdagens sejladser blev afgjort i starterne, hvor blandt andre svenske Artemis viste stor styrke, og rejste sig fra deres straf tidligere på ugen, ved at vinde over Oracle Team USA og Softbank Team Japan, to sejre som sikrede svenskerne avancement til semifinalerne.

Slut for Cammas

Selv om der mangler at blive sejlet endnu en dag (i aften, red.) – så må Franck Cammas og hans Groupama team takke pænt af for denne gang . Men de gør det med oprejst pande, og stolthed samt smil på læben. Det har været en fantastisk rejse, og når man tænker på hvor dette team stod for bare 14 dage siden, så kan vi være stolte over hvor langt vi er kommet, udtalte Franck Cammas efter deres exit.

Groupama var teamet i denne udgave af Americas Cup med det mindste budget, så deres tidlige exit kommer bestemt ikke som en overraskelse. Deres to sejre over henholdsvis Artemis og Land Rover BAR var klart højdepunkterne for Cammas.

Tør-sejlads

Fredagen skulle også blive dagen, hvor det første team gennemførte en sejlads, 100 % foilende, - altså vi taler om hele sejladsen oppe på foils, fra start til slut. Jeg fristes til at skrive, der er naturligvis tale om Emirates Team New Zealand, som indtil videre har vist skræmmende styrke og overlegen, både hvad fart og taktik angår.

Emirates Team New Zealand ligger som eneste team i top med 7 sejre og kun et nederlag, mens de forsvarende mestre fra Team Oracle USA i går måtte indkassere deres nederlag nummer to, denne gang til svenske Artemis.

Skærmbillede 2017 06 03 kl. 06.29.13

Selv om Groupama skulle vinde lørdagens ene sejlads mod svenske Artemis, så kommer de op på 3 point som SoftBank Team Japan, og her har Softbank tidligere vundet over Groupama, så indbyrdes vil det være Softbank som går videre til semifinalerne. 

Se Highlight fra fredagens imponerende sejladser her: