Spithill: Ainslie sejler hurtigst

Det er første gang i 164 år, at der bliver sejlet Americas Cup sejladser i The Solent. Det er ikke mindst en stor dag for engelsk sejlsport, og der er næsten udsolgt i den kommende weekend.

Lørdag og søndag sejles den første af årets tre Louis Vuitton Americas Cup World Series stævner i Portsmouth, og hjemmebane favoritten og helten Ben Ainslie må acceptere, at hans konkurrenter har givet ham favoritrollen op til weekendens sejladser.

”Jeg mener, at Ben er hurtigere end alle andre”, siger Oracle Team USA skipper Jimmy Spithill. ”Helt ærligt ser det ud til, at han har en fordel. Men hver dag kan jeg se, at alle de andre både bliver hurtigere, så det kommer til at blive nogle meget spændende sejladser.”

Spithill er ikke den eneste, som pegende på Ainslie, selvom alle skipperne mener, at det kommer til at blive nogle meget lige sejladser.

”Alle holdene har kun haft deres nye både i omkring to uger”, siger Nathan Outterridge fra Artemis Racing. ”Det har været hårdt at lære disse foilende katamaraner at kende så hurtigt. Jeg tror det kommer til at blive meget tæt. Hvis man kigger godt efter i vores træningssejladser, så har det aldrig væretd en samme båd, som har været forrest – men Ben var i front flere gange end os andre.”

Dean Barker er en af de skippere, som skal sejle med en helt ny besætning på SoftBank Team Japan, som aldrig har sejlet sammen i de foilende AC45’ere tidligere – ikke noget som er nemt, og som han siger kan blive straffet hårdt i den lille fleet.

”Banen bliver meget udfordrende, så der er masser af muligheder. Vi har under træningssejladserne kunnet se, at der ikke skal meget til, fra at man ligger først til sidst.”

Skipper Franck Cammas, from Groupama Team France, er enig:

“Vi har haft flere både foran os, end bag os, så det skal vi ændre. Men det er en one design klasse, så alle kan være hurtige på et eller andet tidspunkt.”

Emirates Team New Zealand skipper Glenn Ashby har meget fokus på boathandling i den kommende weekend:

“Kommer man godt fra start og rundt om det første mærke, så er det en fordel. Derefter skal man fokusere på boathandlingen for at have en mulighed for at vinde sejladserne.”

Selvom der nu hvilker et stort pres på Ben Ainslie, så var han hurtig til at flytte opmærksomheden, idet han pointerede, at alle holdene er stærke nok til at kunne vinde.

”Alle holdene sejler virkelig hurtigt. Oracle Team USA og Artemis Racing har arbejdet med de samme hold siden de sidste Cup sejladser. Resten af os er helt nye hold som er bragt sammen, alle meget talentfulde, og jeg tror sejladserne vil blive meget tætte.”

Der er officielle testsejladser fredag, og herefter to sejladser lørdag, efterfulgt af to sejladser søndag. Starterne er begge dage planlagt til kl. 13.40 og 14.25 lokal tid i PortsmouthKapsejlads

Kronprins Frederik forrygende fra start i St. Tropez - se video

Kapsejlads

49er: OL guldvinder Jonas Warrer takker af - gense dramatisk...

Kapsejlads

DM Match Race: Emil Kjær genvinder titlen

Kapsejlads

X-Yachts Star Meeting: Mega tæt afgørelse

Kapsejlads

Nu kan du låne en Wayfarer - kvit og frit

Kort nyt

Ny teknologi skal øge sikkerheden i delebåds-koncept

Kapsejlads

Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Kort nyt

I ❤️ NELLA DAN: Om kammeratskab på et dansk polarskib

Udvalgte artikler *