New Zealand træner med Ben Ainslie

Emirates Team New Zealand stiller op med et meget ungt team ved det første Americas Cup World Series event i Portsmouth i slutningen af juli. Det er kun kort tid siden, at Land Rover BAR (BAR = Ben Ainslie Racing) åbnede sit nye store hovedkvarter netop i Portsmouth, og de har igennem længere tid trænet og testet deres foilende båd i farvandet.

Det blev Emirates Team New Zealand som blev det første udenlandske hold, som har trænet på The Solent, og det gjorde de sammen med Land Rover BAR.

Sports direktøren Glen Ashby fortæller i videoen nedenfor om træningen, sammen med 49er sejleren Peter Burling, der har afløst Dean Barker som skipper og frontfigur på holdet.

Team NZ stiller formentlig op med det yngste hold blandt samtlige, som udover 49er verdensmestrene Peter Burling og Blair Tuke, tæller flere sejlere fra Red Bull Youth Americas Cup mestrene fra 2013. Glen Ashby har selv været en dominerende figur i International Moth i en årrække. Peter Burling vandt senest VM i International Moth (med foils) i Januar 2015, er dobbelt 49er verdensmestre (2013 og 2014) og regnes som en af de mest talentfulde sejlere i verden.

 The America's Cup World Series I Portsmouth starter den 23 juli, men practice day fulgt af to dages fleet racing med to sejladser per dag.

Næste runde sejles i Göteborg i slutningen af August, og tredje runde i Bermuda medio oktober.

Der var oprindelig planlagt seks events per år, men det lykkedes kun at få etableret tre events i 2015. Den første event skulle egentlig have været i Gagliari, Italien men blev aflyst da Luna Rossa trak sig fra Americas Cup.

Ifølge den senest offentliggjorte AC protokol, så vil man tælle point fra World Series med i AC kvalifikations serien. Nr. 1 tager to point og nr. 2 én enkelt point med til kvalifikations serien.

Følgende seks hold har meldt deres ankomst til Louis Vuitton Americas Cup World Series i Portsmouth den 23.-26. juli:

  • Oracle Team USA
  • Emirates Team New Zealand
  • Softbank Team Japan
  • Land Rover BAR (GBR)
  • Artemis Racing (SWE)
  • Groupama Team France.

 Seneste nyheder

Følg deltagerne i Silverrudder

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Kort nyt

Vild med vand: Kom til åbent hus i Bådelauget

★ Test af motorbåd

★ Nemt i havn med avanceret teknologi

Kort nyt

Sad fast i indsejlingen til Ålbæk Havn

Surf

Hvide Sande værtsby for EM i SUP i 2022

Udvalgte artikler *