Første AC World Series stævne aflyst

Americas Cup Event Authority har i en kort kommentar på Americas Cup hjemmesiden annonceret, at det første Americas Cup World Series event i Cagliari er annulleret som konsekvens af at Luna Rossa har droppet Americas Cup.

Sidste uge trak Luna Rossa sig som udfordrer efter at det blev besluttet at ændre klassereglerne, således at man ikke længere vil anvende AC62’eren, men skal sejle i en mindre katamaran mellem 45-50 fod, som endnu ikke er blevet defineret.

Læs også: Italienerne trækker sig fra Americas Cup

Manden bag Luna Rossa, Patrizio Bertelli havde på forhånd advaret om dette skridt, hvis man ikke ville forsøge at skabe konsensus omkring denne markante ændring så langt henne i processen, og efter at alle udfordrerne har tilmeldt sig og betalt indskud.

Patrizio Bertelli påstår, at ændringen har kostet Luna Rossa teamet 20 mio. euro, idet italienerne allerede havde gearet holdet med 80 ansatte sejlere, designere og support team, samt havde etableret basen i Cagliari, Sardinien.

Dermed er der nu kun fem hold til den 35. Americas Cup, fire udfordrere samt forsvareren.

Efter at ACEA "straffede" Emirates Team New Zealand i sidste uge ved at annulere aftalen om at holde et AC kvalifikationsstævne i Auckland, har der været tavshed fra holdet down under.

Men der er spekulationer om, hvorvidt holdet vil miste økonomisk støtte fra både regering og sponsorer, idet det hidtige koncept i væsentlig grad også var båret af, at der skulle afholdes en AC kvalifikation i Auckland, med den eksponering og omsætning dette ville have skabt.

Japansk udfordring ?

Der er nu mere vedholdende rygter om et asiatisk team. Initiale spekulationer har været om det var en kinesisk udfordring, men seneste oplysninger nævner nu, at det skulle være et japansk hold.

Et hold kræver en sejler ombord, som er statsborger i det land, hvor udfordrer klubben kommer fra.

Det vil med stor sandsynlighed betyde, at resten af teamet vil komme fra ’vestlige’ lande, og et godt gæt vil være, at sejlere fra Luna Rossa kan komme til at udgøre kernen i et sådant asiatisk team.

Kun tre World Series stævner i 2015

Oprindelig var det hensigten i AC protokollen, at der skulle afvikles mindst seks Americas Cup World Series events om året, men under alle omstændigheder ikke mere end otte stævner, hvert år i 2015 og 2016.

Men World Series kommer nu i 2015 kun til at bestå af tre stævner, hvilket må siges at være et nederlag for Americas Cup, samtidig med at man mister Luna Rossa som har været AC udfordrer fire gange, og været af de markante udfordrer hold, samtidig med at de har tilført Americas Cup meget som hold:

De tre stævner som skal afvikles i 2015 er:

  • Portsmouth, England – 23.-26. juli 2015;
  • Göteborg, Sverige – 28.-30. august 2015;
  • Hamilton, Bermuda – 16.-18. oktober 2015.

Indtil nu er der kun planlagt to stævner i 2016 i Portsmouth, England og Chicago, USA.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"