To både i duel Danmark rundt - 'bagbord rundt' - først mod Bornholm

Imens de fleste både er på vej på land for vinteren, så forbereder Frostboxen (OneOff, red.) og Palby Marine (Elliott 35ss, red.) sig på en tur Danmark Rundt Offshore efter KDYs´statutter, hvor man blandt andet selv kan vælge hvor man starter fra, og hvilken vej man ønsker at sejle. 'Banen' går fra et mere præcist udpeget punkt, på hver sin side af Kieler-kanalen.  

Bagbord rundt
De to besætninger med skipperne Jakob Frost og Michael Møllmann, starter fra Østsiden af Kielerkanalen lørdag middag - og altså mod Bornholm, op gennem Øresund for at stikke kursen videre mod Skagen, og så ned gennem Vesterhavet. 

Der er flere ting på spil. Bådene jagter VO60 Nokias gamle rekord. Der skal nok en hel del held til for at komme i nærheden af den, da den blev sat med et snit på 9,7 knob. Udover det så er der også to flasker rom på højkant til den båd der klare sig bedst på DH mål. Palby Marine skal være i mål ca. 8 timer før Frostboxen. 

Vejret ser ud til at, det kan blive en hurtig tur til Bornholm, også turen til Skagen ser ganske fornuftig ud. Fra Skagen og ned til Brunsbüttel ser ud til at der kan blive perioder med kryds. Men vejret kan ændre sig mange gange endnu.

De to både kan følges på Facebook, Frost 38 Sailing Team og Hansen Sailing Team. Hvor der løbende vil blive lagt opdateringer op. Bådene kan også følges på AIS under navnene Frostboxen og Hansen 3.5

eliott35ss

Elliott35ss starter lørdag sammen med Frostboksen et rekordforsøg på Danmark Rundt Offshore, jf. KDYs statutter.Kort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *