DM Match Race: Emil Kjær genvinder titlen

Som tidligere nævnt - Skovshoved var på den anden ende denne weekend, hvor X-Yachts Star Meetings løb med en del opmærksomhed – men der blev også sejlet DS-DM i den gode gamle Match Race disciplin.
Her havde KDY sat sejlerne i stævne til et Opent DM, hvor der var DS-medaljer på spil.

Lørdag blev der gennemført 8 flights, inden en mega travl søndag, hvor der blev sejlet hele 10 af slagsen, samt en petit- og finale, hvor begge blev gennemført som 'bedst ud af tre' i stort set samme antale m/s. 3-4 viste vindmåleren på dommerskibet.

Seje kvinder
Team Kattnakken med Skipper Lea Richter Vogelius havde et tæt på perfekt stævne, og sejlede sig i finalen, til trods for de ‘kun’ var fem om bord (kvindebesætning må være seks, red.)  Her stoppede Emil Kjær dog kvinderne, og vandt finalen suverænt 2-0 og sikrede sig dermed det danske mesterskab. I de indledende sejladser, ja der vandt Lea faktisk over Emil, som eneste team. Emil Kjær slog Jeppe Borch i den afgørende round robing, og sikrede sig dermed finalepladsen

Også dansk bronze
I dysten om bronzemedaljerne var Jeppe Borch & team, oppe mod den nykårede Danish Open vinderne fra Polen HRM Racing – her sikrede Borch & Co. sig på fornem vis tredjepladsen.

Samlet stilling:  
1: Blue Sails Racing med skipper Emil Kjaer og team
2: Team Kattnakken DK med skipper Lea Richter Vogelius
3. Team Borch Matchrace med skipper Jeppe Rørholm Borch

 Arrangørerne benytter lejligheden til at sende en stor tak til alle teams, alle frivillige der hjalp, til sponsorer ZeaEye, Audi Gladsaxe, Quantum Sails Denmark og Widex A/S samt til Kongelig Dansk Yachtklub for al facility, ribs, materiel og support.Kapsejlads

Round Denmark Race har sat dato på eventet

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *